Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
22 Vragen van mevrouw drs. C.H.M. Boudewijns
(ingekomen 27 januari 2010)


Tijdelijke subsidie Keurmerk Veilig Wonen een kort succesnummer?

Uit de criminaliteitscijfers die de gemeente Utrecht deze week publiceerde blijkt dat het aantal woninginbraken in 2009 met negen procent toe nam. Dit des te teleurstellend omdat we in de jaren 2007 en 2008 juist een forse daling van het aantal woninginbraken zagen. Het bestrijden van woninginbraken is terecht een van de speerpunten van 2010. Een van de instrumenten die de gemeente Utrecht dit jaar inzet is de Tijdelijke subsidie Keurmerk Veilig Wonen. De gemeente Utrecht vergoedt in 2010 een deel van de kosten voor het krijgen van het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen voor bestaande koopwoningen. De gemeente vergoedt 33 procent van de gemaakte kosten, met een maximum van 400 euro per woning. De gemeente Utrecht heeft hiervoor een totaalbedrag van E 200.000 beschikbaar gesteld.

1. De PvdA Utrecht heeft naar aanleiding van berichten in de media de volgende vragen aan het college:
2. Klopt het dat deze subsidieregeling zo succesvol is dat wellicht in maart 2010 het totale beschikbare bedrag is uitgekeerd?
3. Zo ja, kan het college een inschatting geven welk bedrag er mee gemoeid is om de Tijdelijke subsidie Keurmerk Veilig Wonen voor heel 2010 te continueren?
4. Is het college met de PvdA Utrecht van mening dat het onwenselijk is als bewoners straks geen aanvraag meer kunnen doen?


---- --