Ingezonden persbericht


DBS levert als eerste formulieren via Digipoort aan UWV

Amersfoort, 28 januari 2010 - Softwareontwikkelaar DBS voegt de module Verzuimmanagement toe aan het softwarepakket DBS Talent. Met deze module biedt DBS de mogelijkheid om formulieren rechtstreeks digitaal bij het UWV aan te leveren. DBS is het eerste bedrijf dat de mogelijkheden van Digipoort* benut. Via deze portal kunnen bedrijven digitaal diverse meldingen doen op verzuimgebied: van ziek- en betermeldingen tot en met zwangerschaps- en bevallingsverlof (WAZO) en langdurige arbeidsongeschiktheid. De verzuimmodule van DBS is geïntegreerd met de personeelsadministratie van bedrijven. Zo ontstaat een eenduidige gegevensinvoer, dus geen dubbel opgeslagen data en medewerkers hoeven geen nieuw pakket leren bedienen.

Sancties voorkomen
De verzuimmodule is workflowgestuurd. Dat betekent dat het systeem helpt bij het naleven van de verzuimprocedures. Of het nu gaat om de procedures van de Wet verbetering poortwachter of het eigen verzuimprotocol. Zo helpt de verzuimmodule voorkomen dat het UWV sancties oplegt bij het onvolledig volgen van de Wet verbetering poortwachter. Tegelijkertijd helpt het systeem HR-afdelingen bij het aanvragen van subsidies waar werkgevers recht op hebben - de zogenaamde vangnetregelingen.

Integraal management
Managers worden steeds meer bij het HR-beleid betrokken, maar dit leidt vaak niet tot het gewenste resultaat. Dit komt volgens DBS doordat managers wel verantwoordelijk zijn voor het verlagen van het ziekteverzuim, maar niet beschikken over de juiste software om dit te realiseren. De Verzuimmanagement-module in DBS Talent biedt inzicht in relevante data en geeft automatisch een melding als er actie van de manager wordt verwacht. "De overheid schuift verzuimzaken steeds meer af op werkgevers. De Wet verbetering poortwachter bepaalt wat een werkgever moet doen om een zieke medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen", zegt Joost Scholtus, Product Manager HR-software bij DBS. "Als een werkgever zich hier niet aan houdt, loopt hij het risico werknemers voor langere tijd te moeten doorbetalen. Daarbij komt dat het verzuim in Nederland nauwelijks daalt, ondanks wetgeving en verzuimprotocollen. Met deze tool geven we organisaties handvatten om een daling in te zetten."

####

Over DBS
DBS BV, gevestigd in Amersfoort, levert sinds 1994 personeels- en salarissystemen aan grote en middelgrote bedrijven en organisaties in Nederland. Inmiddels is het aantal bedrijven en organisaties dat gebruikmaakt van de software van DBS, gegroeid naar meer dan 1.200. DBS levert ook Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Project Server (EPM) en Microsoft SharePoint. Klanten zijn onder andere Carint Reggeland Groep, Haagse Wijk en WoonZorg, KLM Catering, Pantein Zorggroep, SKIL, Thuiszorg Rotterdam en Woongroep Holland. DBS heeft 125 medewerkers.

Voor meer informatie: www.dbs.nl en www.dbsTalent.nl.

Meld u aan voor een gratis infosessie eHRM op www.dbstalent.nl


* Digipoort is de nieuwe naam van de Overheidstransactiepoort (OTP).