Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Equinix Nederland bekroond met aanvullend PCI-DSS-certificaat

Payment Card Industry stelt harde veiligheidseisen aan creditcardtransacties

Amsterdam, 28 januari 2010 - Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), een provider van wereldwijde datacenterdiensten, kondigt vandaag aan dat een van hun datacenters in Nederland voldoet aan de Payment Card Industry - Data Security Standard (PCI-DSS) houusing-specificaties.

Na vestiging Amsterdam (AM1) voldoet nu ook de vestiging in Enschede (EN1)aan de strenge eisen op het gebied van housing van creditcardtransacties. De PCI-DSS-certificering is een standaard voor gegevensbeveiliging om de toenemende risico's door het groeiende elektronische betalingsverkeer tegen te gaan. Met de compliance helpt Equinix haar klanten aan deze strenge eisen te voldoen, risico's af te dekken en bij te dragen aan een veiliger wereldwijde e-commerce-omgeving.

De PCI-DSS is opgesteld om te voorkomen dat criminelen misbruik kunnen maken van het opslaan, transporteren en verwerken van vertrouwelijke transactiegegevens. De standaard is verplicht voor elke handelaar die creditcardgegevens verwerkt. Er worden hoge boetes en straffen opgelegd aan bedrijven die niet aan de standaard voldoen. Bedrijven die niet voldoen aan de gestelde eisen, kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schade ten gevolge van fraude.

Frank van der Heijden, Director Managed Services van Equinix: 'Het elektronisch betalingsverkeer blijft drastisch toenemen en daarmee ook de risico's, zoals creditcardfraude â¤* de meeste voorkomende vorm van identiteitsdiefstal â¤* en het misbruik van gestolen creditcardgegevens. De beveiliging van bedrijfskritische informatie in het Equinix-datacenter is absoluut essentieel voor een adequate en veilige bedrijfsvoering. Met de compliance zorgen wij ervoor dat onze klanten eenvoudig aan de PCI-DSS-eisen kunnen voldoen en zich volledig op hun corebusiness kunnen richten.'

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de bescherming en koppeling van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 45 International Business Exchange(TM) (IBX(TM))-datacenters verdeeld over achttieen markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina op www.equinix.com/investors. Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.


Ingezonden persbericht