Ingezonden persbericht


Groene gevel module van Mobilane
Nieuw: LivePanel

Leersum, 28 januari 2010 - Producent Mobilane, bekend van kant en klare groenconcepten, heeft een nieuw duurzaam systeem ontwikkeld voor groene gevels: LivePanel. Deze innovatieve toepassing van verticaal groen is zowel geschikt voor bestaande gebouwen als voor nieuwbouw. Het systeem kan bovendien toegepast worden op binnen- en buitenmuren. De introductie vond plaats op de vakbeurs Gevel Totaal 2010 in Rotterdam.

LivePanel Module
De groene gevel wordt opgebouwd uit LivePanel modules. Dit zijn panelen die eenvoudig op maat te maken zijn. Deze LivePanel modules zijn voorzien van een speciaal ontwikkeld substraat, waarin plantmateriaal kan wortelen en voeding kan vinden. De panelen zijn stapelbaar en worden gezekerd door een lichte aluminium constructie. Vanwege de flexibiliteit kunnen LivePanel modules voor tal van toepassingen van vertikaal groen worden gebruikt. Het bruikbare plantenassortiment is ruim en wordt naar wens van de opdrachtgever samengesteld.

Onderhoud
Het groene gevelsysteem van Mobilane heeft relatief weinig onderhoud nodig. Het substraat wordt voorzien van water en voeding door een irrigatiesysteem. Het beperkte onderhoud dat nodig is, is mede afhankelijk van de plantkeuze en kan door Mobilane gefaciliteerd worden.

Techniek
De LivePanelmodule bestaat uit aanpasbare horizontale elementen van 60 x 100 cm (h x b) en is geschikt voor een gevelbelasting tot 60 kg per vierkante meter. De diepte van de constructie is 164 mm uit de gevel (exclusief beplanting). Het innovatieve systeem is verwerkbaar rond deuren en ramen en is dakhelling volgend. Het LivePanelconcept bevat een geïntegreerd irrigatiesysteem met de mogelijkheid van recirculatie van water.

Meer informatie op www.mobilane.nl

Bloeiende gevel met LivePanel van Mobilane

Het LivePanel-concept werd geïntroduceerd op vakbeurs Gevel Totaal 2010

Zijaanzicht LivePanel-module