Ingezonden persbericht



---


Persbericht

MILLENNIUM-trilogie blijft het publiek thuis en in de bioscoop in zijn greep houden.

MILLENNIUM 2 : de vrouw die met vuur speelde Eerste bioscoopweekend bijna 40% meer bezoekers dan M 1, goed voor 20.000 bezoekers en een 7e plaats in de Box Office Top 10. MILLENNIUM 3 : gerechtigheid
De allesbeslissende finale vanaf 25 maart in bioscoop. MILLENNIUM 1 : mannen die vrouwen haten met ruim 220.000 bezoekers een grote hit in de bioscoop. 2-dvd en Blu-ray al 9 weken in de Bestsellers Top 10. Al meer dan 1.5 miljoen verkochte boeken in de Nederlandse vertaling. Alle drie de boeken nog steeds in de Bestsellers Top 10. Stieg Larsson nr 1 in de Europese lijst van meest succesvolle schrijvers. Zowel thuis als in de bioscoop blijft de MILLENNIUM-trilogie het Nederlandse publiek in zijn greep houden. Inmiddels zijn meer dan 1.5 miljoen boeken in de Nederlandse vertaling in de Benelux over de toonbank gegaan en staan de 2-dvd en de Blu-ray met de extended version van MILLENNIUM 1 : mannen die vrouwen haten al 9 weken lang in de Bestsellers Top 10.




Met in het eerste weekend bijna 40% meer bezoekers dan M 1 is de start van MILLENNIUM 2 : de vrouw die met vuur speelde in de bioscoop meer dan fantastisch. De meer dan 20.000 bezoekers brachten de film in de Top 7 van bestbezochte films. Nu al wordt reikhalzend uitgekeken naar de allesbeslissende finale MILLENNIUM 3 : gerechtigheid, die vanaf 25 maart in de bioscoop te zien is.
Het lijkt alsof het publiek geen genoeg kan krijgen van Lisbeth Salander, een fenomenale rol van Noomi Rapace, en Mikael Blomkvist die op fantastische wijze door Michael Nyqvist gestalte krijgt. Niet alleen in Nederland overigens. In de Top 10 van meest succesvolle Europese schrijvers staat Stieg Larsson nummer 1, vóór Dan Brown (nr 3), Henning Mankell (nr 9) en John Grisham (nr 10).
Jan De Clercq van Lumière, het bedrijf dat het Nederlandse publiek de afgelopen jaren liet kennismaken met succesvolle crimireeksen zoals The Killing, Henning Mankell's Wallander, Sjöwall en Wahlöö's Beck, Hakan Nesser's Van Veeteren en Gunnar Staalesen's Varg Veum : De indrukwekkende inspanning van distributeur Benelux Film Distributors en uitgeverij Signatuur, de overweldigende media-aandacht en de zeer positieve recensies, hebben de boeken en de films vanaf midden 2009 naar een blockbuster niveau gebracht. Ze hebben ervoor gezorgd dat Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist onsterfelijk zijn en uitgegroeid tot ware crimi- iconen.
De bestsellers van Stieg Larsson verfilmd Een duistere setting, een verpletterend goed geconstrueerd plot en twee bijzonder sterke hoofdpersonages: Lisbeth Salander (Noomi Rapace), een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw tevens een computerhacker van wereldklasse, en Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist), een charmante kritische journalist, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium.
---