Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 28 januari 2010

Eileen en Delta Lloyd breiden internetzender verder uit met uniek live verkeersprogramma:

Traffic Radio gaat landelijk met live Spitsradio!

Burgemeester Ernst Bakker van Hilversum heeft vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum samen met Uri Coronel, voorzitter VNO-NCW Regio Amsterdam, rechtstreeks vanuit de file op de A1 het startschot gegeven van het eerste Nederlandse radioprogramma dat zich volledig op de spits richt, Spitsradio! Met de introductie van Spitsradio breidt de internet verkeerszender, na een succesvolle pilot in het gebied groot Amsterdam, landelijk uit.

Spitsradio is elke filedag in de ochtend- en avondspits te beluisteren op www.trafficradio.nl en brengt een live verslag van de actuele verkeersinformatie, flitsers, OV reisinfo, autonieuws, wegwerkzaamheden, interviews, nieuws voor onderweg en tips van medeweggebruikers. Spitsradio wordt uitgezonden tussen 7.00 en 10.00 uur 's morgens en 16.00 en 19.00 uur 's middags en wordt gepresenteerd door Nando Kok en Jorn Agterberg.

Piet's Spitsweerbericht

Piet Paulusma doet elke filedag in de uitzending van Spitsradio verslag van het actuele weer en de consequenties hiervan op het verkeer in Piet's Spitsweerbericht.

"We schrijven vandaag weer een stukje radiogeschiedenis! Met dit nieuwe live programma brengen we een uniek format om mensen thuis, op het werk of onderweg nog beter te informeren over de actuele situatie op de weg, maar ook met actuele OV informatie. Spitsradio is het enige Nederlandse radioprogramma waar het echt om de spits draait", aldus Lars Schotanus van Traffic Radio.

Slim werken = Slim reizen
Spitsradio wordt mede mogelijk gemaakt door Nederland Bereikbaar. Nederland Bereikbaar is een initiatief van het bedrijfsleven, waaronder ANWB, KPN, NS, Rabobank, 9292, om werkgevers en werknemers te mobiliseren een eigen 'filesofie' op te stellen om anders met bereikbaarheid om te gaan.

Willem de Jager, vertegenwoordiger van Nederland Bereikbaar: "Spitsradio moet ook een belangrijke bijdrage gaan leveren in het bewustwordingsproces van de forens of zakelijke reiziger. Stap niet altijd domweg in de auto, want soms is het gewoon veel slimmer om de trein, bus, metro of een combinatie hiervan te nemen. Ook informeert Spitsradio luisteraars over mogelijkheden om de spits te vermijden door bijvoorbeeld vanuit huis te werken of op een mobiele werkplek".

Traffic Radio
Traffic Radio, een initiatief van Eileen en Delta Lloyd, is in november 2008 gestart als het eerste Nederlandse (internet)radiostation dat zich volledig richt op de automobilist. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, een mix van de lekkerste automuziek, verkeersinformatie en autonieuws aangevuld met de meest actuele verkeerstips van medeweggebruikers.

Luisteraars kunnen letterlijk en figuurlijk hun stem laten horen op het station. Via de Traffic Radio Tiplijn (035-799 0 799) kunnen luisteraars, 24 uur per dag en 7 dagen per week, bellen naar Traffic Radio om daar hun tips, meningen of gebeurtenissen onderweg door te geven. De ingesproken berichten gaan vervolgens de zender op.

Distributie onderweg
Traffic Radio is overal te beluisteren via Internet (www.trafficradio.nl) of via de mobiele telefoon. Traffic Radio werkt hierbij samen met Tunin.FM, een innovatieve dienst die digitale radio via de mobiele telefoon mogelijk maakt.

Het station speelt volledig in op de ontwikkeling dat steeds meer mensen radio luisteren via (mobiel) Internet en op de verwachting dat iedereen in de toekomst ook over Internet (radio) in de auto beschikt.

Partners
Naast initiatiefnemers Eileen en Delta Lloyd wordt Traffic Radio ondersteund door toonaangevende partners als Vodafone, Autotaalglas, Athlon Car Lease, Autoweek, Park-line, Tunin.FM, ARS T&TT en Profile Tyrecenter. Daarnaast zijn onlangs TinQ, AutOoz en Gulf als nieuwe partners toegetreden.


---