Sony biedt nu complete beveiligingsoplosing in HD aan


Met nieuwe serie HD-camera's biedt Sony totale videobeveiliging in HD

BADHOEVEDORP, 20100128 -- Sony Professional heeft de SNC-CH240 gelanceerd. De vaste Full HD-camera is geïntroduceerd op Sony's Power of Images (POI) event in Duitsland op dinsdag 26 januari en vormt een verbreding van Sony's HD-assortiment.

Na de introductie van vier HD-camera's in 2009 completeert deze nieuwe camera Sony's assortiment HD-camera's. Klanten kunnen nu kiezen uit een volledige reeks HD-camera's, waaronder vaste, minidome- en PTZ-camera's die zowel geschikt zijn voor het maken van opnames binnen als buiten. Door middel van deze introductie geeft Sony blijk van zijn betrokkenheid bij HD als een format, maar ook van zijn begrip van de marktomstandigheden aangezien er een toenemende vraag is naar HD-producten voor de beveiligingsbranche.

Een waardevolle innovatie
Sony's HD-innovatie heeft al een aanzienlijk effect gehad op de branche. Henrik Friborg Jacobsen, Vice President Milestone Systems, een toonaangevende ISV, zegt hierover: "Sony's HD PTZ-modellen waren de eerste op de markt en de HD-kwaliteit van Sony's beeldsensor is echt een waardevolle innovatie voor de videobewakingsbranche. Milestone was een van de eerste aanbieders van VMS die HD-camera's ondersteunde. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om de volledige serie Sony HD-camera's te integreren in ons XProtect-platform, wat een versterking betekende van de HD-mogelijkheden voor de eindgebruiker."

Ondersteuning tijdens migratie
Ondanks de voordelen van IP HD-technologie blijft Sony onder meer met de nieuwe introductie streven naar een echt hybride aanbod. Simon Nash, Hoofd Video Security, Sony Professional, Europa: "IP-camera's hebben een betere beeldkwaliteit dan analoge, maar de investering in systemen werkt bij een upgrade vaak vertragend. Sony draagt bij aan de oplossing van dit probleem door een serie hybride producten aan te bieden die de migratie naar IP ondersteunen en helpen." Goed voorbeeld is de serie SR-1000, een hybride recorder die zowel analoge als IP-invoer aankan. Sony's SNT-assortiment encoders ondersteunt migratie door analoge videosignalen om te zetten in IP. Hierdoor krijgen bestaande systemen extra waarde doordat bijvoorbeeld beeldverbeteringstechnologieën en technologieën voor intelligente video- en audioanalyse kunnen worden benut.

Nieuwe functie
Vanwege die migratie van analoog naar IP is er een nieuwe functie in de camera's ontwikkeld ter verbetering van de beeldkwaliteit. De SNC-CH240 is uitgerust met Sony's unieke View-DR Wide Dynamic Range technologie. View-DR is ontworpen om gebruikers in extreme lichtomstandigheden normaal te laten zien en helpt gebruikers daarom duidelijker figuren te zien in tegenlichtcondities. Met het krachtigste opnamebereik dat momenteel op de markt is, zijn de camera's van Sony een geschikte keuze voor kwaliteitsbewuste klanten in de spoorweg-, luchthaven-, onderwijs- en sportbranche, alsmede in de financiële industrie.

Over Sony

Sony is een innovatieve producent van audio-, video-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor zowel de consumenten als zakelijke markt wereldwijd. Sony staat bekend om zijn audiovisuele producten, zoals de BRAVIA LCD High Definition (HD) televisie, Cyber-shot digitale camera, Handycam-camcorder en Walkman MP3-speler alsmede de VAIO personal computers en professionele HD-uitzendapparatuur, met in het bijzonder de XDCAM HD. Sony biedt een complete end-to-end High Definition-productketen en is met elektronica, muziek, films, games en online ondernemingen een van de belangrijkste entertainmentmerken ter wereld.

Wereldwijd werken bij Sony ongeveer 170.000 mensen. Sony is langdurige verbintenissen aangegaan als officiële sponsor van de UEFA Champions League tot 2012, als Official FIFA Partner tot 2014 en als wereldwijde sponsor van de FIFA World Cup in 2010 en 2014. Sony inspireert hiermee miljoenen voetbalfans over de hele wereld. Wereldwijde website van Sony: www.sony.net/ "Sony", "WALKMAN", "VAIO", "Cyber-shot", "Handycam", "BRAVIA" en "XDCAM" zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Corporation. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Over Sony Professional

Sony Professional, een afdeling van Sony Europe, is een toonaangevende leverancier van AV-/IT-oplossingen. Deze oplossingen zijn gericht op organisaties die werkzaam zijn in de mediabranche, netwerkvideobewaking, detailhandel, gezondheidszorg en de evenementen- en transportsector. Al meer dan 25 jaar biedt Sony Professional producten, systemen en applicaties om de creatie, bewerking en distributie van digitale audiovisuele content mogelijk te maken. Sony's Professional Services afdeling, die systeemintegratie verzorgt, biedt zijn klanten toegang tot de deskundigheid en lokale kennis van professionals uit heel Europa. Samen met een netwerk van gevestigde technologiepartners levert Sony consultancy en oplossingen waar de behoeften van klanten centraal staan. Hierbij wordt de jarenlange expertise en state of the art technologie van Sony en zijn partners ingezet om de klant optimaal van dienst te zijn.
Wereldwijde website van Sony: www.sony.net/

Meer informatie is te vinden op www.pro.sony.eu.

Volg Sony Professional via Twitter: www.twitter.com/sonyproeurope





Ingezonden persbericht