5% minder CO2 uitstoot door optimalisatie Roberts Europe spoedvervoer


MAASTRICHT-AIRPORT, 20100128 -- Een jaar na ontvangst van de Nederlandse Lean and Green Award van het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat is Roberts Europe erin geslaagd haar CO2 uitstoot met 5,1% per beladen kilometer te verminderen. Dit is het resultaat van de data analyse die Roberts Europe door een extern onderzoeksbureau heeft laten uitvoeren.

De data van het geheel aan spoedtransporten van Roberts Europe over het jaar 2009 werden op basis van de eerder gedefinieerde duurzaamheidindex geanalyseerd. Het resultaat toont een CO2 verlaging van 462 naar 438 gram per beladen kilometer, wat 5,1% minder is dan in 2008. De door Roberts Europe ingezette voertuigen variëren van personenauto tot tractor trailers met een standaard emissie van 200 tot 780 gram CO2 per beladen kilometer.

"Het door ons verwachte resultaat in het eerste onderzoeksjaar was een vermindering van 4%. We zijn erg blij dat al onze optimalisatie-inspanningen zelfs tot een nog beter resultaat hebben geleid," zegt een verheugde Koen Sevriens (Manager Quality and Security).

Het onderzoek werd gedaan op basis van drie factoren: de effectieve inzet van vrachtruimte in verhouding tot het laadvolume, de vermindering van het aantal lege kilometers en het gebruik van energiezuinigere voertuigen.

Roberts Europe wil tot 2012 haar totale CO2 uitstoot met 20% verlagen. Duurzaamheid is een speerpunt van de Roberts Europe bedrijfsfilosofie en staat hoog op de agenda van het kwaliteitsmanagement.

Over Roberts Europe
Roberts Europe biedt sinds 1990 oplossingen voor tijdkritische intra-Europese vracht (Premium Freight) en internationale express luchtvracht. Ook verzorgt Roberts Europe beveiligde en temperatuurgecontroleerde spoedzendingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Maastricht-Airport.





Ingezonden persbericht