Ingezonden persbericht


Het Huis van de Poëzie 2010 in Grand Hotel Karel V

UTRECHT - Op donderdag 28 januari 2010 vanaf 20.00 uur organiseert de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) voor de vierde keer Het Huis van de Poëzie in Grand Hotel Karel V. De huisdichters op Gedichtendag 2010 zijn onder andere Remco Campert, Hans Dorrestijn, Hans Verhagen, Marcel Möring, Tjitske Jansen, Bart Moeyaert, Tommy Wieringa, Menno Wigman, Erik Bindervoet en Piet Gerbrandy.

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr is eveneens present, net als Tsjêbbe Hettinga, schrijver van de Gedichtendagbundel. In Het Huis van de Poëzie reikt de organisator van Gedichtendag, Poetry International, de Gedichtendagprijzen 2009 uit: de prijs voor de beste drie gedichten van het afgelopen jaar.

Het Huis van de Poëzie biedt bezoekers de kans om in een ongedwongen sfeer te genieten van de beste Nederlandse dichters van dit moment en tegelijkertijd een bijzondere Utrechtse locatie te ontdekken. Naast voornoemde dichters staan de volgende onderdelen op het programma: De Internationale Kamer van Anna Arov, met ruimte voor anderstalige poëzie, De Collegezaal, waar Studium Generale van de Universiteit Utrecht lezingen over poëzie en wetenschap geeft, De Donkere Kamer van het Poëziecircus, waar dichtkunst de zintuigen prikkelt. Salon Saffier brengt een ode aan de Spaanse dichter Federico García Lorca en singer/songwriter Leine verzorgt de muziek.

Kaarten voor Het Huis van de Poëzie zijn online verkrijgbaar via www.huisvandepoezie.nl. Voor kaarten kunt u ook terecht bij de Utrechtse boekhandel Savannah Bay, boekhandel Bijleveld en het Louis Hartlooper Complex. Kaarten kosten ¤15,- (regulier) en ¤10,- (korting: CJP, U-Pas, Studenten)

Het Huis van de Poëzie 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door Grand Hotel Karel V, Nederlands Literair Productie- en Vertalingen Fonds, Bert Schierbeekfonds, Stichting Carel Nengermanfonds, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Fentener van Vlissingenfonds, Lira Fonds, Gemeente Utrecht, K.F. Heinfonds, SNS Reaal Fonds, VSB-Fonds, SKIMP, MVB-Webdesign en Poetry International.




Ingezonden persbericht