Gemeente Brummen


Eerste besluitvormende vergadering in nieuwe jaar

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-01-2010)

Donderdagavond 28 januari 2010 vindt de eerste besluitvormende raadsvergadering van dit nieuwe jaar plaats. Op de agenda staan naar verwachting dertien agendapunten, waarvan de meerderheid als bespreekpunt. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent dus van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Onderwerpen die op de agenda staan zijn onder andere de Bestuurlijke Samenwerkingsovereenkomst voor het project IJsselsprong, de discussienotitie over mogelijke ontwikkelingen op het perceel Eerbeekseweg 3 in Brummen (het voormalige terrein van De Vinkenweide), het collegebesluit over het plan Koppelenburg Zuid in Brummen, de begroting 2010 van de stichting Archipel, de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV), een voorstel tot wijziging van drie verordeningen vanwege regelgeving over niet tijdig beslissen op aanvragen en een subsidievoorstel rondom duurzame woon- en leefomgeving.

Hamerstukken
De gemeenteraad zal deze avond over in ieder geval twee andere voorstellen ook nog een besluit nemen. Het gaat hierbij om zogenaamde hamerstukken, voorstellen waarover besloten zal gaan worden zonder dat daarover tijdens de raadsvergadering nog gedebatteerd wordt. Het gaat hierbij concreet om het controleprotocol voor de accountant en het plan voor het ontwikkelen van een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Overigens kan de agenda voor de besluitvormende raadsvergadering nog worden aangevuld met twee onderwerpen die tijdens het (extra) forum Ruimte van 21 januari aan bod komen: het bestemmingplan voor de bebouwde kom van Eerbeek en een collegebesluit over een inventarisatie voor het op te stellen bestemmingsplan voor het gebied Eerbeek Zuid.

Stukken raadplegen
Vanaf vrijdagmiddag 22 januari kunt u de vergaderstukken raadplegen en downloaden via deze website. Vanaf maandag 25 januari liggen er voor belangstellenden exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.