Na geslaagde primeur is tweede cursus acteren in aantocht


Na een geslaagde dag in De Deel in Rijswijk kan er geen twijfel bestaan. BD Cross Media gaat binnenkort een tweede cursus `Acteren voor de camera' houden. Afgelopen zaterdag waren achttien deelnemers uiterst enthousiast, nadat zij onder leiding van Charlotte Besijn en Caston Cohen Rodrigues (beiden betrokken bij de soap Goede Tijden Slechte Tijden) een boeiende dag hadden beleefd en aan den lijve merkten hoe lastig het is om naturel over te komen

DEN HAAG, 20100128 -- Initiatiefneemster Bianca Damen van BD Cross Media kijkt met genoegen terug op de primeur. ,,We merkten niet alleen dat de mensen heel erg enthousiast waren, maar dat ze ook de hele dag geboeid bleven. Naar aanleiding van hun reacties, hebben we de eerste nieuwe deelnemers voor de tweede cursus zich al weer aangemeld. Zij komen uit heel Nederland, maar ik wil juist de mensen uit deze regio de kans bieden om zich ook aan te melden en deze cursus te ervaren."

Belangstellenden kunnen hiervoor terecht op de site bdcrossmedia.eu. Al naar gelang de snelheid waarmee nieuwe aanmeldingen binnenkomen, beslist Damen wanneer zij de volgende cursus houdt. ,,Gezien de hoeveelheid mensen die nu al hebben ingeschreven, reken ik erop dat we in februari of maart al zo ver zijn." Belangstellenden kunnen er rekening mee houden dat zij een complete dag krijgen aangeboden met 's ochtends theorie, een lunch en daarna 's middags de praktijk. Er wordt dan een script nagespeeld, zodat iedereen zich voor even acteur of actrice kan voelen. Alles wordt opgenomen, waardoor de deelnemers zich ook terug kunnen zien.

De cursus is speciaal bedoeld voor mensen die belangstelling hebben om te figureren in tv-series of films. Vandaar ook het initiatief van BD Cross Media, aangezien het bureau al enige tijd figuranten aan `Goede Tijden, Slechte Tijden' levert. Bij enkele mensen die actief zijn bij deze soap ontstond het idee om figuranten bij te scholen. Opdat zij voorbereid worden om breder inzetbaar te zijn.

De cursus is mogelijk gemaakt door BD Cross Media, het bedrijf van Bianca Damen dat zich heeft gespecialiseerd in het leveren van fotomodellen, figuranten en via dochteronderneming Amber Music in het begeleiden van beginnende artiesten en bemiddeling in vele artiesten. Zij hoopt via deze cursus nog meer synergie te kweken tussen de verschillende activiteiten binnen haar bedrijf.

Ingezonden persbericht