ArcaZen en Van Dijke slaan handen ineen


ENKHUIZEN, 20100128 -- Januari 2010 is het begin van een bijzondere samenwerking. ArcaZen Micro Clean Solutions en Van Dijke Zeeland BV slaan de handen ineen, en zetten samen een nieuw product op de markt. De gecombineerde kennis, heeft geleid tot de ontwikkeling van de BulbSweep Ultrasoon geluid Unit (BSU). Deze machine maakt gebruik van ultrasoon geluidsgolven en reinigt daarmee bloembollen van schadelijk micro-organismen als Fusarium

Van Dijke Zeeland BV is gespecialiseerd in constructie- en machinebouw voor voornamelijk de agrarische sector. Zo'n vijftig jaar geleden is het bedrijf ontstaan na het ontwerp van een eerste spoelmachine. De toenmalig constructeur Dim van Dijke is tegenwoordig directeur en juicht de samenwerking met ArcaZen toe. Van Dijke: "Helaas is momenteel de discussie over wel of niet spoelen aan de gang, omdat het gevaar van besmetting tijdens het spoelen erg hoog blijkt. Dit argument geldt niet meer bij de inzet van de ultrasoon techniek die in de BSU wordt toegepast. Na gebruik van de BSU kunnen bollen vrij van schimmels en bacteriën worden ingeschuurd."

Pieter Vermeulen is commercieel adviseur bij ArcaZen Micro Clean Solutions en is blij met de samenwerking met Van Dijke. Pieter: "Wij leveren een mooi product, dat onder andere Fusarium op bloembollen kan afdoden. Dit product werkt met behulp van ultrasoon geluidsgolven en werkt optimaal in deze speciaal ontwikkelde machine. Door de ontwikkeling van de BSU kunnen wij onze klanten nu de meest ideale oplossing bieden en worden de bollen op biologische mechanische wijze gereinigd."

Voor een optimaal resultaat is een constante stroom water nodig, waarbij de bollen allemaal los door de machine worden geleid. Hierdoor kan het ultrasoon geluid de bollen goed bereiken, waardoor schimmels, bacteriën en virussen voorgoed onschadelijk worden gemaakt. Dit voorkomt ziekte in de bollen, want schimmels en bacteriën die er niet zijn, kunnen ook geen schade aanrichten.

ArcaZen Micro Clean Solutions





Ingezonden persbericht