Ingezonden persbericht


Manowar met Death To Infidels World Tour naar 013

De enige echte kings of metal komen volgend jaar weer naar Nederland: Manowar staat op donderdag 28 januari 2010 voor het eerst in zeven jaar weer in ons land op de planken voor een exclusieve show in 013 Tilburg. Het optreden maakt deel uit van Manowar's Death To Infidels wereldtournee.

De New Yorkse groep rond bassist Joey DeMaio en zanger Eric Adams is zoiets als de ultieme heavy metalband. Alsof albums als 'Battle Hymns' en 'Hail To England' de luide reputatie nog niet genoeg onderstreepten, werd de groep in de jaren '80 zelfs als recordhouder vermeld in het Guinness Book Of Records als 'hardste band ter wereld'. Naast teksten over drank, vrouwen en natuurlijk heavy metal is de groep inhoudelijk ook uitermate gecharmeerd van mythen, sagen en klassieke muziek. Die thematiek krijgt steeds meer de overhand in de muziek en teksten.

Manowar schuwt ook de bombast niet. Zo werkte men in de jaren '80 op plaat met koren en orkesten en riep ze de hulp in van acteurs Orson Welles en Christopher Lee om een epische sfeer te creëeren die de standaard heavy metal ver ontstijgt. Op het aankomende album 'Hammer Of The Gods' gaat men nog een stapje verder: op dit eerste deel van een multimediaal fantasy epos werkt de groep samen met de Duitse fantasy-schrijver Wolfgang Hohlbein. Een voorproefje - de EP 'Thunder In The Sky' - verscheen eerder dit jaar. Zanger Adams zong daarop het nummer 'Father' in maar liefst zestien verschillende talen waaronder Japans, Bulgaars en Grieks.

Liveoptredens zijn doorgaans over the top en daardoor altijd een bijzondere ervaring voor de bezoeker. Of het nu complete Viking-schepen zijn of 200-koppige koren/orkesten, de Amerikanen pakken graag uit. In haar niet aflatende kruistocht om 'echte metal' springlevend te houden, doet de groep begin volgend jaar voor het eerst sinds 2002 eindelijk Nederland weer aan voor een exclusief concert in 013 Tilburg.

Manowar 'Death To Infidels World Tour' + Metalforce + Holyhell Donderdag 28 januari 2010 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30 Tickets ¤ 59 | Servicekosten ¤ 4,35 | Dommelscch Zaal |VVK vanaf 7-11-2009

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /