Gemeente Apeldoorn

Beste collega/relatie,

Volgende week donderdag is het zover. Dan sta ik in de finale van de landelijke verkiezing Jonge Ambtenaar Van Het Jaar 2010. Met dank aan iedereen die op me gestemd heeft, heb ik via de wildcard de vierde finaleplek weten te bereiken. Met maar liefst 57% van de stemmen! Nogmaals allemaal hartelijk dank voor de stemmen!

De finale en de prijzen
In de finale ga ik de strijd aan met drie andere jonge ambtenaren voor de titel van jonge ambtenaar van het jaar. Zoals elk jaar wint de Jonge Ambtenaar van het Jaar naast de titel, alle roem, complimenten en een kunstwerk ook een ervaringsprijs om nooit te vergeten. Dit jaar zal de winnaar het veranderingsproces op de BES-eilanden van dichtbij bekijken en direct ervaren welke voorbereidingen er aan de staatkundige hervormingen voorafgaan. De winnaar krijgt gedurende het verblijf inzicht in het veranderingsproces en de rol van de verschillende overheidslagen hierin. Henk Kamp, Commissaris voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba stelt deze prijs aan de Jonge Ambtenaar van het Jaar beschikbaar. Wie deze prijzen wint, wordt bepaald door een vakkundige jury. De jury bestaat dit jaar uit:


- Alexander Pechtold (Fractievoorzitter D66)
- Annemarie Jorritsma-Lebbink (Burgemeester Almere en voorzitter VNG)
- Erik Heijdelberg (Overheidsmanager van het Jaar 2009 en algemeen directeur NIFP)
- Roos van Erp-Bruinsma (secretaris-generaal bij het ministerie van BZK)
- Paul Frissen (hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg)
- Frans Mencke (Gemeentesecretaris Hoorn)
- Melek Usta (Directeur Colourful People)

De publieksprijs
Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs mag voor een bedrag van 1.000 euro een opleiding, training of cursus kiezen bij de Bestuursacademie Nederland. De publieksprijs gaat naar de finalist die de meeste publieksstemmen weet te vergaren, die wederom door middel van sms-en worden verzameld. Bij deze de oproep om je stem op mij uit te brengen en me te helpen de publieksprijs te winnen.

» Om op mij te stemmen voor de publieksprijs, sms de tekst FUTUR B naar het nummer 2255. Bedankt!!

De eindsprint
Ook ga je als finalist met FUTUR op 'promotour'. Woensdag 20 januari is de FUTOUR in Den Bosch. Daar word je om 17:00 uur verwacht om kennis te maken de Brabantse jonge ambtenaren en jezelf bij hen te promoten. Maandag 25 januari word je om 14:30 uur verwacht bij het symposium 'Welkom bij de eigentijdse overheid!' in Drachten. Op de verkiezingsdag, donderdag 28 januari, wordt je om 15.00 uur verwacht in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Je gaat op gesprek bij de Algemene Bestuursdienst (ABD) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook ga je in debat. Per twee finalisten debatteren jullie over één stelling. Drie consultants van de ABD stellen je vervolgens vragen om te kunnen beoordelen of je geschikt bent voor hun 'kandidatenklasje'. Hun oordeel wordt aan de jury voorgelegd als advies. Na deze twee opdrachten vallen er twee finalisten af. De twee overgebleven finalisten doen nog één opdracht. Deze opdracht is het houden van een betoog over het volgende onderwerp: Als Jonge Ambtenaar van het Jaar ben je de ambassadeur voor alle jonge, ambitieuze ambtenaren uit heel Nederland. Je staat natuurlijk te popelen om heel Nederland te laten zien hoe ingenieus, leuk en belangrijk het werk van een jonge ambtenaar is. Maar voordat het zover is: wat moet een Jonge Ambtenaar van het Jaar volgens jou kunnen en zijn?

Kortom, veel te doen, maar allemaal erg leuk, uitdagend en bovendien een fantastische ervaring. Ik ga vanzelfsprekend mijn best doen voor de titel en hoop op jullie steun voor de publieksprijs. Bij voorbaat allemaal alvast heel erg bedankt voor de stemmen! Kijk voor meer informatie over de verkiezing op de website www.futur.nl




Gemeente Apeldoorn