Ingezonden persbericht


Persbericht, Heeswijk-Dinther, 21 januari 2010

Donderdag 28 januari 2010
Kirsten Benschop speelt de jeugdvoorstelling
LICHTGEWICHT GEDICHT
16.00-16.45 uur
tijdens de Landelijke Gedichtendag op Kasteel Heeswijk

ROEP 8
LINDE ZIT IN GROEP 8
en is een echte puber die met van alles en nog wat bezig is. Ze is gek op muziek, houdt van zingen en dansen en gedichten schrijven. Dat gaat niet altijd vanzelf, soms moet ze hier heel hard over nadenken, maar vaak gaat het ook spontaan en dan ontstaan haar mooiste gedichten.

LINDE IS STAPELVERLIEFD
op Peter, haar klasgenoot. Hier is ze voortdurend in haar hoofd mee bezig. Is hij ook op haar? Ze checkt regelmatig haar mobiele telefoon om te zien of hij een smsje heeft gestuurd; ze droomt zelfs van hem!

LINDE HEEFT VAAK HEFTIGE GEVOELENS
over allerlei dingen, zoals de scheiding van haar ouders. En ook al danst of zingt ze, ze kan met deze gevoelens pas echt overweg als ze die van zich afschrijft. Dit doet ze dus regelmatig, meestal op rijm en zo ontstaan allerlei gedichten waarvan ze soms ook een rap maakt.

LINDE CREËERT ZO HAAR EIGEN FANTASIEWERELD
waarin ze al eens een zoen van Peter heeft gehad, een gedichtenfestival heeft gewonnen en een popconcert gaf. Gaandeweg de voorstelling lopen fantasie en werkelijkheid steeds meer door elkaar heen.

Het hoogtepunt (en daarmee verrassende wending) bereikt de voorstelling als Linde luidkeels haar zelfgeschreven gedicht over weeskinderen zingt en plotseling haar mobiele telefoon gaat... Hoe dit afloopt?

Lichtgewicht Gedicht is een afwisselende voorstelling die aanstekelijk werkt! Het is een voorstelling voor 9 jaar en ouder.

Toegangsprijs: E 3.00
Locatie: Wapenzaal van Kasteel Heeswijk
Reserveren per e-mail kasteelheeswijk@hetnet.nl of via 0413-292024. Kaarten zijn ook te koop op de dag zelf.
Meer info op: www.kasteelheeswijk.nl
Info over Kirsten Benschop op: www.K-ONTOUR.nl