Gemeente Delft

Uitreiking eerste zwerfafval-opruimpakket Jan Vermeerschool

Donderdag 28 januari reikt wethouder Anne Koning om 08.30 uur het eerste zwerfafval-opruimpakket uit in de bovenbouw van de Jan Vermeer Montessorischool aan de Raam 20. Ook bij een groot aantal andere basisscholen wordt donderdag het speciale opruimpakket bezorgd.

De scholen kregen eind 2009 van de gemeente Delft de mogelijkheid om een gratis materialenpakket aan te vragen. Veel scholen reageerden positief en hebben aangegeven de materialen op reguliere basis in te gaan zetten om de schoolomgeving schoon te houden.

Het pakket bestaat uit afvalgrijpers, een bezem, een zakhouder, handschoenen en veiligheidshesjes. Ook krijgen de scholen het lespakket "Zwerfafval, mooi niet!" met leuke opdrachten voor alle groepen.

Tijdens de landelijke campagneweek "Week van Nederland Schoon", die plaatsvindt van 15 maart tot en met 20 maart, worden op een aantal scholen extra activiteiten georganiseerd rond zwerfafval.

VMBO leerlingen van het Grotius College aan de Juniusstraat gaan half februari al met zwerfafval aan de slag in het kader van hun maatschappelijke stage.

Delft wordt daardoor weer een stuk schoner!

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft