Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 27 januari 2010

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, een standplaatsvergunning, evenementenvergunning,aanvragen invalidenparkeerplaatsen, het voorontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat 86 en reclamevergunningen verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd


* Coen Botrede 54, plaatsen dakkapel achterzijde
* Rhijnspoor 299, veranderen van gevel en dak

* Roos van Dekama erf 5, uitbreiden woning

* Solislaan 112, vergroten van verdieping achterzijde
* Standaardmolen 46, plaatsen tussenbouw tussen schuur en woning

Sloopvergunningen aangevraagd


* Arendshof 117, verwijderen van asbesthoudend zeil
* Wiekslag 92, verwijderen van asbesthoudende materialen
* Wiekslag 102, verwijderen van asbesthoudende materialen

Bouwvergunningen verleend

Verzenddatum 19 januari 2010:

* Schinkelsebaan 1, veranderen van licht en gevelreclames

Verzenddatum 21 januari 2010:

* Admiraal Helfrichweg 6, plaatsen tussenwanden ten behoeven van inrichting dierenartspraktijk
* Helena erf 4, uitbouwen woning achterzijde

* Hollandsch Diep 1a, aanbrengen van rolhekken
* Spoorlaan 21, plaatsen berging op zij-erf

Sloopvergunningen verleend

Verzenddatum 21 januari 2010:

* Schermerhoek 364, verwijderen van asbesthoudend zeil
* Toendra 2, verwijderen van asbesthoudend zeil

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel zijn ingediend.

Ter inzage

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure.


1. Standaardmolen 46, plaatsen van tussenbouw tussen schuur en woning

Aan deze bouwplannen kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. In verband daarmee liggen de aanvragen en de ontwerpbeschikkingen met ingang van 28 januari 2010 gedurende zes weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode zijn belanghebbende bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de bouwplannen.

Voorontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat 86

Het college maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan 'Dorpsstraat 86' ter inzage ligt.

Plangebied
Het voorontwerpbestemmingsplan 'Dorpsstraat 86' heeft betrekking op het buitendijks gelegen perceel Dorpsstraat 86. Dit perceel grenst direct aan het Vuykpark.

Zakelijke inhoud
Het voorontwerpbestemmingsplan beoogd, na de sloop van de bestaande woning, de nieuwbouw van een (enigszins grotere) woning op het perceel Dorpsstraat 86 mogelijk te maken.

Wettelijk overleg
Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere Gedeputeerde Staten, de Inspectie VROM, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Inspraak
Op grond van de Inspraakverordening heeft een ieder de gelegenheid een inspraakreactie te geven over het voorontwerpbestemmingsplan 'Dorpsstraat 86'.

Ter inzage
Van donderdag 28 januari 2010 tot en met woensdag 17 februari 2010 ligt het voorontwerpbestemmings-plan 'Dorpsstraat 86' en de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis. U kunt hier het voorontwerpbestemmingsplan , de foto's bestaande situatie, het bouwplan situering ten opzichte van overzijde Dorpsstraat en het bouwplan voorzijde en situering raadplegen en downloaden.

Inspraakreacties
Van donderdag 28 januari 2010 tot en met woensdag 17 februari 2010 kunt u, bij voorkeur schriftelijk, uw inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan 'Dorpsstraat 86' naar voren brengen. U kunt uw inspraakreacties richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. U kunt uw reactie ook mondeling indienen. Hiervoor kunt u binnen de inspraakperiode een afspraak maken met de heer L. Verschoor, telefoonnummer (010) 2848791, e-mail: l.verschoor@capelleaandenijssel.nl Ook kunt u voor het indienen van uw reactie gebruik maken van het reactieformulier.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 2 februari 2010 vindt van 20.00 uur tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis plaats over het voorontwerpbestemmingsplan 'Dorpsstraat 86'. We willen u tijdens deze avond informatie geven over de procedure en bouwmogelijkheden op het perceel Dorpsstraat 86. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook een inspraakreactie indienen.

Verdere procedure
In het ontwerpbestemmingsplan worden de reacties uit het wettelijk overleg en de inspraak verwerkt. Na vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan is er gelegenheid zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt vervolgens een besluit over de ingediende zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Kapvergunningen aangevraagd
Door de gemeente:

* Gazon hoek Lupinestraat/Bermweg één populier (Populus canadensis) wegens scheefstand, grondophoging en verminderde vitaliteit. Herplant met één els (Alnus spaethi 'Spaeth')
* Hollandsch Diep ter hoogte van nr. 81 singelzijde zeven zwarte elzen (Alnus glutinosa) wegens ernstige scheefstand richting singel. Geen herplant. De strook waarin deze bomen staan is te smal voor herplant. Ook staan er voldoende bomen in deze strook.

Kapvergunningen verleend
Aan de gemeente:

* Bernsteinstraat ter hoogte van de nrs. 45/87 - 2/46 - 76/86
* Brhamsstraat ter hoogte van de nrs. 2-151/248
* Offenbachstraat ter hoogte van de nrs. 1/41 zeven vogelkersen (Prunus padus 'Alberti/Colorata), zes sierappels (Malus toringo), vijf boomhazelaars (Corylus colurna), vier sierkersen (Prunus 'Accolade'), zeven kerspruimen (Prunus cerasifera 'Nigra') en één laurierwilg (Salix pentandra) Herplant met negentien sierkersen, vier steeneiken, vier zuilvormige iepen, twee boomhazelaars, twee linden en één moerascypress. Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637

Standplaatsvergunning verleend voor

* Het plaatsen van een rijdend geluidsarme concertzaal, op de dwarse parkeerplaatsen voor de school de OBS de Klim-Op op Bongerd 8 op woensdag 3 februari tot en met vrijdag 5 februari 2010;
* Prayerpost, Stadsplein zaterdag 13 februari 2010 tussen 14.00 uur en 16.00 uur;
* Het plaatsen van een vrachtwagen van transport en Logistiek Nederland voor voorlichting veilig verkeer aan kinderen van PCB Het Baken, op dinsdag 9 februari 2010 van 8.30 uur tot en met 12.00 uur op de Klepperdans.

Drank- en horecavergunning verleend voor

* Slijterij wijnhandel De Bodega, Hollandsch Diep 1.

Reclameverguuning verleend voor

* Skills Masters in Ahoy Rotterdam, plaatsing vrijdag 19 februari 2010 tot en met zondag 7 maart 2010.

Evenementenvergunning verleend voor

* Kadobraderie, Stadsplein zaterdag 17 april 2010 van 10.00 uur tot 17.00 uur;
* Stoffenbeurs, Stadsplein zaterdag 1 mei 2010 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van Burgemeester en Wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

De hieronder genoemde evenementenaanvraag is ter informatie, u kunt hier geen zienswijzen voor indienen.

Evenementenvergunning aangevraagd voor

* Braderie, Stadsplein zaterdag 14 juli 2010.

Alcoholverbod Slotlaan en omgeving (besluit nummer 131132)

De burgemeester heeft besloten het alcoholverbod te continueren. Dit besluit is genomen om overlast door overmatig drankgebruik te voorkomen. Het besluit wordt mede ondersteund door het verzoek en de evaluatie van de Politie Rotterdam-Rijnmond. Uit de evaluatie blijkt dat het alcoholverbod een nuttig instrument is en een bijdrage heeft geleverd aan het terugdringen van de overlast. Ondanks het succes is het vooralsnog te vroeg het alcoholverbod weer op te heffen. Het verbod voor Slotplein en omgeving om alcoholhoudende drank te nuttigen of geopende flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank in bezit te hebben, wordt verlengd tot 1oktober 2010

Gehandicaptenparkeerplaats/invalidenparkeerplaats

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 21-01-2010 (datum besluit 21-01-2010) kentekennummer 42-JK-SN voor mevrouw M.P. Thape Rondedans 3, 2907 AA.

Verzenddatum 25 januari 2010 (datum besluit 25 januari 2010) kentekennummer ZG-22-TJ voor mevrouw Boekhoudt Ernst Barlachrade 43 2907 MK.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.