Ingezonden persbericht


28.01.2010
BOUWWERVEN DOELTREFFEND BEVEILIGD DANKZIJ SITESECURE.

Recente enquêtes en vaststellingen in de bouwsector tonen het aan: in België wordt jaarlijks voor meer dan 80 miljoen euro aan bouwmaterieel gestolen. Een ernstig probleem voor aannemers en bouwheren. Betafence en Benoit Elektronika staken de koppen bij elkaar en brengen een heel doeltreffend beveiligingssysteem op de markt, namelijk SiteSecure, dé oplossing om werven te beveiligen tegen ongewenste indringers.

Afsluiting met detectie en alarm

De diefstallen op bouwwerven getuigen vaak van een verrassende inventiviteit. En dus volstaat het niet om de bouwkeet af te sluiten of een eenvoudige werfafrastering te plaatsen. Zelfs het installeren van bewegingssensoren is niet ideaal; mensen met slechte bedoelingen kunnen er weliswaar door afgeschrikt worden, maar ook het gevaar op valse alarmen is reëel. Bovendien dienen dergelijke sensoren bij elke site-aanpassing opnieuw afgeregeld worden.

Betafence en Benoit Elektronika presenteren een betere oplossing: SiteSecure afsluitingen uitgerust met een detectie- en alarmsysteem. Het systeem is eenvoudig maar uitermate doeltreffend. Een detectiekabel wordt over de volledige lengte door de mobiele afsluitpanelen geweven en met behulp van specifieke oogbouten van het ene paneel naar het andere geleid. Als er een inbraak wordt gedetecteerd wordt meteen een SMS gestuurd naar de werfverantwoordelijke of naar de alarmcentrale, terwijl ook geopteerd kan worden voor de activering van een sirene, verlichting en camera's.

Eenvoudig geïnstalleerd, doeltreffend beveiligd

Enkele essentiële componenten maken de Betafence-afsluitpanelen tot SiteSecure-afsluitingen. Een besturingskast wordt opgehangen aan de afsluiting, oogbouten zorgen voor de verbinding van de panelen onderling en voor de geleiding van de detectiekabel. Een eindkoppeling met connectoren vervolledigt het systeem. De hoogwaardige kabel wordt gemonteerd vanop een speciale haspel en wordt er bij het verhuizen van de afsluiting naar een volgende werf weer netjes en veilig opgerold.

De voordelen van SiteSecure zijn duidelijk.

- Een eenvoudige installatie en onderhoud wordt gecombineerd met een ingenieus activerings-/desactiveringssysteem via GSM. Bij wijzigende omgevingsfactoren vindt trouwens een automatische calibrering van het systeem plaats.

- Naast het ontradende effect, resulteert de potentiële koppeling met sirene, bijkomende sensoren, camera's en verlichting bovendien in een grotere pakkans van de indringer(s).

- SiteSecure wordt aangeleverd in een specifieke werfbox en heeft bij stroomuitval een autonomie van 8 uur. Ook een uitvoering met zonnepanelen is beschikbaar.

Verdelers van Betafence tijdelijke afsluitingen kunnen een beroep doen op het door Betafence ontwikkelde SiteSecure-dienstenpakket en dit aan de eindklant aanbieden. Erkend veiligheidsinstallateur Benoit Elektronika zorgt dan voor de installatie, de koppeling met de alarminstallatie en het onderhoud.