Ingezonden persbericht


Persbericht

Doetinchem, 28 januari 2010

Diederik Samsom verrast door Achterhoekse initiatieven voor duurzaamheid

Het werkbezoek dat Tweede Kamerlid (PvdA) Diederik Samsom op 26 januari aan de Achterhoek bracht, heeft concrete resultaten opgeleverd. Ter plekke werden afspraken gemaakt die duurzame projecten in de Achterhoek verder moeten brengen. "Zelden werd ik zo geïnspireerd" aldus Samsom, die op uitnodiging van Regio Achterhoek op bezoek was in de regio die hij graag ten voorbeeld wil stellen aan de rest van Nederland.

Bij Ingrepro, een algenkwekerij in Borculo, werden afspraken gemaakt die ertoe moeten leiden dat het innovatieve systeem voor waterzuivering breed toepasbaar kan worden, door de markt 'rijp te maken' en door milieu- en bouwvergunningen aan te passen.

Samsom bezocht daarna Koninklijke Hulshof in Lichtenvoorde (in Europa een van de grootste en modernste, milieuvriendelijke producenten van hoogwaardig meubelleer) en ging in gesprek met Achterhoekse ondernemers en bestuurders. Hij bood aan om samen met het CDA de subsidieaanvragen voor grote, gebundelde projecten onder de aandacht te brengen in Den Haag. Ook zei hij mee te willen werken aan een Achterhoeks voorstel om de strenge regels voor mesttransporten aan te passen wanneer deze voor vergisting zijn bestemd.

Programmateam-voorzitter Duurzame economie Hans Alberse overhandigde aan Samsom de handtekeningen die Achterhoekers onder het Akkoord van Groenlo hebben gezet. Samsom noemt de ambities uit het akkoord zeer ambitieus, maar inspirerend. "Als partijen elkaar vinden en samen achter een ambitie gaan staan, is zoiets mogelijk".

Samsom wenste de Achterhoek hierbij veel succes en gaf aan zeker terug te komen.

Bekijk de videoboodschap van Diederik Samsom


---



Ingezonden persbericht