Ingezonden persbericht


Persbericht

SNS REAAL verkrijgt definitieve goedkeuring van de Europese Commissie voor de kapitaalsteun van de
Nederlandse Staat

Utrecht, 28 januari 2010

Vandaag heeft de Europese Commissie (EC) definitieve goedkeuring verleend aan de kapitaalsteun door de Nederlandse Staat aan SNS REAAL. De goedkeuring heeft betrekking op de aankoop door de Nederlandse Staat van ¤ 750 miljoen aan core Tier 1 securities SNS REAAL in december 2008. Van dit bedrag is inmiddels ¤ 185 miljoen teruggekocht door SNS REAAL op 30 november 2009. In december 2008 had de EC de kapitaalsteun aan SNS REAAL al goedgekeurd, onder de voorwaarde dat de levensvatbaarheid ("viability") van de onderneming werd aangetoond. Hiertoe is een levensvatbaarheidsplan ingediend in Brussel, waarin is opgen0men hoe in de toekomst de kapitaalsteun van de Staat kan worden terugbetaald. Dit plan is nu goedgekeurd.
"Wij zijn blij met de goedkeuring door de Europese Commissie van ons levensvatbaarheidsplan. Het stelt SNS REAAL in staat, in haar huidige vorm, haar strategie uit te voeren, gericht op het winnen, helpen en houden van klanten, op kostenreductie, het uitfaseren van onze internationale vastgoedfinancieringsactiviteiten en op het versterken van onze kapitaalbasis. Het blijft ons streven om, in de loop van de tijd en op een verantwoorde manier, de kapitaalsteun van de Staat terug te betalen", aldus Ronald Latenstein, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren met een primaire focus op particulieren en het MKB in Nederland. Haar activiteiten bestrijken drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna Euro 129 miljard (30 juni 2009) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft bijna 7.700 medewerkers (FTE) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.