Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ORAM verheugd over keuze ministers voor Zuidasdok onder de grond

ORAM is zeer verheugd over de beslissing van de betrokken ministers om op Zuidas te kiezen voor de variant van het 'Dok onder de grond'.

ORAM, de vertegenwoordiger van het bedrijfsleven op Zuidas, heeft de afgelopen maanden steeds het belang van het Zuidasdok onder de grond benadrukt en is blij met de keuze van de Ministers.

ORAM is van mening dat Zuidas zich op een unieke wijze tot een internationale toplocatie kan ontwikkelen, waar hoogwaardig kan worden gewoond, gewerkt, gestudeerd en geleefd. De infrastructuur onder de grond maakt dit mogelijk. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare openbare ruimte.

"We zijn enorm blij met deze grote stap voorwaarts, dit is een belangrijke beslissing voor de regio Amsterdam en voor Nederland. Het is iets waar we lang naar hebben uitgekeken," aldus Douglas Grobbe, voorzitter ORAM Zuidas.

Het is van belang voor de huidige gebruikers van Zuidas dat de waarde van hun gebouwen door de aanleg van de infrastructuur niet vermindert, maar juist verbetert. De aanleg van het Dok onder de grond biedt hiertoe de beste garantie. Voor gebruikers is het van belang dat een dynamische, (sociaal) veilige en goed bereikbare (ook hulp- en nooddiensten) werk- en woonomgeving wordt ontwikkeld.

Ook is het een krachtig signaal naar het internationale bedrijfsleven: Nederland laat zich niet afschrikken door tijdelijke crises, maar gaat verder met de voorbereiding op de toekomst.

Metropoolregio Amsterdam kan zich met Zuidas ontwikkelen tot een internationaal hoogwaardig economisch centrum, waaruit veel werkgelegenheid en toegevoegde waarde kan ontstaan die voor de Amsterdamse regio en heel Nederland van belang is. De keuze voor het Zuidas Dok onder de grond draagt het meest bij aan die ontwikkeling.

Amsterdam, 28 januari 2010