NOVA

28-01-2010

Londen vergadert over Afghanistan
Vandaag vergaderen bijna zeventig landen in Londen over de toekomst van Afghanistan. Eén van de onderwerpen die aan bod komen is het uiteindelijke vertrek van de buitenlandse troepen uit het land. Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) wees er gisteren nog op dat het op de conferentie niet gaat over eventuele troepenbijdrage, maar over politieke afspraken met de Afghaanse regering.

Vanuit Londen commentaar van NOVA-verslaggever Tom Kleijn, en in de studio reageert minister Maxime Verhagen.

Politieke Barometer
Over iets minder dan vijf weken worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. NOVA peilt vandaag de lándelijke stemming: hoe zou de Tweede Kamer er uitzien als er deze week verkiezingen zouden zijn gehouden?

Barack Obama: werk, werk, werk
Vannacht kondigde de Amerikaanse president Barack Obama in zijn eerste State of the Union aan dat het scheppen van banen één van zijn grootste prioriteiten zal zijn. Correspondent Willem Lust doet verslag van de reacties op de toespraak.

Wim Kok voor commissie-De Wit
Oud-PvdA-premier en voormalig ING-commissaris Wim Kok verschijnt vandaag voor de parlementaire commissie-De Wit. Deze commissie doet onderzoek naar de oorzaken van de kredietcrisis. In NOVA vanavond een verslag.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)