Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM verwerft opdracht voor vestiging Politie Haaglanden

Bunnik, 28 januari 2010 - BAM Utiliteitsbouw bv heeft opdracht verworven voor de bouw van De Yp, een nieuwe vestiging voor Politie Haaglanden, die wordt gerealiseerd in de Haagse wijk Ypenburg. Leo van den Berg, directeur Bedrijfsvoering van Politie Haaglanden, en Tom Krouwels, regiodirecteur BAM Utiliteitsbouw, hebben vandaag de bouwovereenkomst getekend. De opdrachtsom bedraagt ¤ 34 miljoen. De bouw start binnenkort en naar verwachting wordt het project in het eerste kwartaal van 2012 voltooid.

Gebouwencomplex De Yp, ontworpen door Architecten Van Mourik uit Den Haag, omvat een bouwdeel met een lengte van 200 meter met een poortconstructie over de openbare weg. Dwars op de kop van deze vleugel komt een toren van twaalf verdiepingen. Het gebouw fungeert door zijn ligging langs de snelweg A12 als een geluidswal voor de woonwijk Ypenburg.

De langgerekte vleugel van zes verdiepingen biedt onderdak aan een opleidingscentrum en omvat onder meer trainingsfaciliteiten, zoals een overdekte 'praktijkstraat' met winkels en huizen voor politieoefeningen. Tevens komen hier opleidingslokalen, sportzalen en geluiddichte schietbanen. In dit bouwdeel worden ook enkele regionale politieonderdelen gehuisvest. De toren is bestemd voor de meldkamer van de veiligheidsregio Haaglanden. Vanuit dit zenuwcentrum worden politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening aangestuurd.