Ingezonden persbericht


Overijsselse regioŽs enthousiast ontvangen op Vakantiesalon Antwerpen

Circa 110.000 bezoekers bezochten van 22 januari tot en met 27 januari de Vakantiesalon Antwerpen. De Vakantiesalon trok duidelijk meer bezoekers dan vorig jaar. Het was zes dagen lang gezellig druk bij de stands van Twente, Salland, Vechtdal, IJsseldelta en WaterReijk Weerribben Wieden, die zich gezamenlijk presenteerden onder het motto ŽProef de Pure ProvincieŽ. Er was onder de bezoekers veel enthousiasme voor de aantrekkelijke wijze waarop de toeristische regioŽs zich profileerden.

De Vlaamse vakantiemarkt wordt steeds belangrijker voor de regioŽs in Overijssel. De belangstelling van de Vlamingen richt zich met name op een aantrekkelijke gevarieerde groene omgeving, uitstekende fiets- en wandelmogelijkheden en een goede keuken. Reden waarom de bezoekers zeer enthousiast waren over het ruime assortiment aan streekproducten uit het Žgroene oostenŽ. Knaapjeskaas en jams uit Salland, wijnen en kaasjes uit Twente, Weerribben zuivel uit WaterReijk Weerribben Wieden, Mommeriete Bier uit het Vechtdal, Zwolse mosterdkaas uit de IJsseldelta, de beursbezoeker kreeg het beste van de Žpure provincieŽ voorgeschoteld.

Bij de vele bezoekers, niet alleen afkomstig uit België, maar ook uit onze zuidelijke provincies zoals Zeeland, Zuid-Holland , Brabant en Limburg was er veel interesse voor de regio's, de eerste boekingen werden vanaf de beurs gedaan. Met name een korte vakantie of een weekendje weg is in trek en door de betrekkelijk geringe reisafstand liggen er goede kansen . Bezoekers maakten in de Twente stand actief kennis met Abellife, routenavigatie per mobiele telefoon.

Het bezoek aan de Vakantiesalon maakt deel uit van een promotieoffensief van de Overijsselse regioŽs, die zich in 2010 ook gezamenlijk zullen presenteren op de Fiets- en WandelRai in Amsterdam (eind februari) en de 50Plus beurs in Utrecht (medio september).


---