3e Solo Challenge Award


SCHEVENINGEN, 20091124 -- In 2010 wordt er voor de 3e keer de Solo Challenge Award uitgereikt. De Solo Challenge Award is de prijs voor de beste solo zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar. De Solo Challenge Award wordt uitgereikt tijdens het Shorthanded Gala 2010. Dit zal plaatsvinden op donderdagavond 28 januari in Scheveningen in het nieuwe onderkomen van de Jachtclub Scheveningen, Jachtclub at Sea. Naast de Solo Challenge Award, worden tevens voor de 1e keer de Doublehanded Award en de Cruising Trophy uitgereikt.

De Doublehanded Award is de prijs voor de beste doublehanded zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar. De Cruising Trophy is de prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van shorthanded toerzeilen in het afgelopen jaar.

De Solo Challenge Award is in 2009 uitgereikt aan Nico Budel en in 2008 aan Lucas Schröder. Tevens is in 2009 een Lifetime Achievement Award postuum uitgereikt aan Jan Luyendijk voor al zijn inspanningen voor het solozeilen in Nederland in het algemeen en het opzetten van de 200 myls `SOLO' wedstrijd in het bijzonder. Deze prijs werd in ontvangst genomen door Jan's zoon Bob Luyendijk.

Doel van de Solo Challenge Award, de Doublehanded Award en de Cruising Trophy is het belonen van Nederlandse zeehelden binnen het shorthanded zeilen en het stimuleren van ontwikkelingen binnen deze uitdagende vorm van topsport.

De jury voor het bepalen van de genomineerden en de uiteindelijke winnaars, bestaat uit: Henk Bezemer, JanBerent Heukensfeldt Jansen, Leon Bart en Klaartje Zuiderbaan.

SHORTHANDED.NL wil in alle aspecten het shorthanded (solo en doublehanded) zeilen bevorderen door middel van het organiseren van wedstrijden, evenementen, workshops.

Aanmelden

Heeft u interesse gekregen? Deze avond is tevens een geweldige mogelijkheid uw collega shorthanded zeilers weer eens te ontmoeten. Wij zouden het zeer op prijsstellen als wij u mogen begroeten in Scheveningen. Het Gala begint om 20:00 uur. Vanaf 18:00 uur bestaat de mogelijkheid een gezamenlijke maaltijd (¤15 per persoon) te nuttigen en te "socializen". Aanmelden voor de maaltijd moet via info@restaurantatsea.nl

U kunt zelf kandidaten aanmelden voor de 3 verschillende awards. Geef uw kandidaat, inclusief een korte omschrijving van diens verdiensten in 2009, op via info@shorthanded.nl.

SHORTHANDED.NL





ingezonden persbericht