Banen Speedmeet op 28 januari 2010


Werkgevers en werknemers samen in gesprek

DEN HAAG, 20091224 -- Op donderdag 28 januari 2010 organiseert re-integratiebureau Coaching Today een Banen Speedmeet in Den Haag. De Banen Speedmeet is een initiatief waarbij werkgevers en werknemers elkaar direct ontmoeten en kort kunnen kennis maken. Vervolgens kan de werkgever bepalen wie hij wil uitnodigen voor een nader af te spreken sollicitatiegesprek. De Banen Speedmeet zal worden gehouden van 13:00 tot 16:00 uur; de locatie in Den Haag zal nog nader worden bekend gemaakt.

Directeur Werner van Ekkendonk legt uit wat de Banen Speedmeet inhoudt: "Het idee is, dat werkgevers met openstaande vacatures, een presentatie kunnen geven van hun bedrijf en hun openstaande vacatures aan werkzoekenden. Om het bedrijven gemakkelijk te maken om deel te nemen, is deelname gratis voor werkgevers. Het kost werkgevers dus niets, behalve een dagdeel van hun tijd. Uitzendbureaus, detacheringsbureaus en werving en selectiebureaus betalen ¤150,- deelname."

Na de presentatie kunnen werkzoekenden max. 10 minuten met een werkgever of bureau in gesprek gaan. De werkgever of het bureau kan dan na afloop van de Banen Speedmeet, contact opnemen voor een sollicitatiegesprek met die werkzoekenden waarvan hij denkt dat ze geschikt zijn voor hun openstaande functies. "Veel werkgevers starten langzaam weer met het aannemen van personeel na een tijd van economische terugval. Dit betekent, dat ze goed willen nadenken voordat ze iemand aannemen. Op de Banen Speedmeet ontmoet een groot aantal werkgevers tegelijkertijd een groot aantal werkzoekenden en zo kunnen partijen rechtstreeks zaken doen met elkaar", aldus van Ekkendonk.

Wat veel werkgevers niet weten is, dat er diverse vormen van subsidie mogelijk zijn bij het aannemen van een werkloze met een uitkering. Van Ekkendonk licht toe: "Onze Accountmanager Werkgevers zal aanwezig zijn als informatiepunt voor werkgevers. Zij kan werkgevers informeren over subsidies waar werkgevers mogelijk voor in aanmerking komen en onder welke voorwaarden. Dat kan een werkgever soms duizenden euro's aan loonkosten besparen!".

Werkgevers of bureaus die willen deelnemen, dienen zich uiterlijk woensdag 13 januari 2010 aan te melden per email via: sales@coachingtoday.eu.
Na aanmelding, ontvangt men alle informatie over de deelname en over de locatie. Meer informatie over Coaching Today vindt u op: www.coachingtoday.eu.
Voor vragen kan men contact opnemen met Werner van Ekkendonk, telefoonnummer 070-388 3644.

Coaching Today





ingezonden persbericht