MANNEN VAN PAPIER en `Haaks Op' in de Zeeuwse Bibliotheek


MIDDELBURG, 20100117 -- De Zeeuwse dichters/schrijvers Wim Hofman, Jan J. B. Kuipers, Thom Schrijer en André van der Veeke treden op 28 januari 2010, de landelijke Gedichtendag, voor de tweede keer op als de `Mannen van Papier'. De voorstelling vindt om 16.00 uur plaats op de eerste verdieping van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg (Kousteensedijk 7). De toegang tot het evenement is gratis.

Thema's van de voorstelling zijn `Waarom schrijven?' en `Over de Grens' (het thema van de landelijke gedichtendag). Iedere dichter brengt met zijsprongen, omtrekkende bewegingen of onverhoedse aanvallen zijn teksten voor het voetlicht. De thema's, het decor van beeldend kunstenaar Ko de Jonge en de inzet van beeldmateriaal maken van de voordrachten een samenhangend geheel. Gitarist Albert de Vos verbindt met zijn virtuoze muziek de optredens van de verschillende dichters.

Na de Mannen van Papier vindt om 17.00 uur op dezelfde locatie de rondgang langs de expositie `Haaks Op' plaats. Deze tentoonstelling betreft een internationaal mailartproject van Ko de Jonge in het literaire tijdschrift Ballustrada, waaruit ook het initiatief `Mannen van Papier' is voortgekomen.

Volgende optredens van de Mannen van Papier staan gepland voor Ellewoutsdijk (14 maart), Zierikzee (21 maart), Dordrecht (30 mei) en Sint Anna ter Muiden (11 september).

http://www.janjbkuipers.nl





Ingezonden persbericht