Alkmaars dichtersgilde bekent kleur


Het alkmaars dichtergilde ontstaan door een initiatief van de stadsdichter Margreet Schouwenaar deelt gratis ansichtkaarten uit

ALKMAAR, 20100122 -- Tijdens de Nationale gedichtendag op 28 januari 2010 deelt het Alkmaars dichtersgilde, opgericht na een initiatief van de Alkmaarse stadsdichter Margreet Schouwenaar gratis ansichtkaarten uit aan het winkelend publiek in de binnenstad.

Onder het motto: het dichtersgilde bekent kleur, schreef het gilde verzen rond het thema Blauw. Gezet op een ontwerp van Patricia Hessling zijn de kaarten niet alleen een lust om te lezen, maar ook een plezier om naar te kijken. De kaarten zijn ook gratis af te halen in de bibliotheken van de stad en de boekhandels.

Margreet Schouwenaar wilde na haar benoeming een stadsdichter zijn die poëzie en inwoners bij elkaar brengt. Het dichtersgilde is een onderdeel van dit initiatief, maar ook de poëzieroute, en de opzet van de eenzame uitvaart in Alkmaar behoren bij haar poging om van alkmaar een bruisende poëziestad te maken.

http://www.stadsdichteralkmaar.nl





Ingezonden persbericht