Nadal Foundation bezoekt uniek Amsterdams jongerenproject


AMSTERDAM, 20100127 -- Een delegatie van de Nadal Foundation bezoekt op 28 januari 2010 het project Jeugd Neemt de Leiding (JNL) in stadsdeel Westerpark. Richard Krajicek en de moeder van Rafaël Nadal begeleiden de Spaanse delegatie. Martien Kuitenbrouwer, stadsdeelvoorzitter Westerpark, zal de afvaardiging verwelkomen.

Rafaël Nadal, de nummer 2 van de wereld tennisranglijst, richtte in januari 2008 de Nadal Foundation op. De Foundation stelt zich ten doel sociaal zwakkere groepen bij de samenleving te betrekken door middel van sport.

Het project JNL van stadsdeel Westerpark sluit prima aan op die doelstelling. JNL begeleidt jongeren met problemen op verschillende gebieden naar een startkwalificatie voor school of werk. De Nadal Foundation komt speciaal naar Amsterdam om kennis te maken met de medewerkers van JNL en om meer te weten te komen van het project. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er in Spanje een soortgelijk project wordt gestart.

De Junior Sportleiders die nu deelnemen aan JNL, leiden na het welkomstwoord van Martien Kuitenbrouwer de delegatie rond op de Krajicek Playground en vertellen over JNL, hun ervaringen en wat JNL voor hun persoonlijk betekent.

U bent van harte welkom om het bezoek bij te wonen.
Datum:          donderdag 28 januari
Tijd:           14.00 uur - 14.45 uur
Locatie:        Amsterdam, Zaandammerplein
December vorig jaar won JNL de voorronde van de Richard Krajicek Foundation Award. JNL mag daarom op woensdag 10 februari de provincie Noord-Holland vertegenwoordigen op de landelijke finale tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament.
Oktober vorig jaar had JNL de eer deel te nemen aan het internationaal seminar `Key Players: Youth and Active Lifestyle in Europe', georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. JNL vertegenwoordigde Nederland. Door middel van workshops, trainingen en verschillende activiteiten werden ideeën en ervaringen gedeeld met andere deelnemende landen.


Over Jeugd Neemt de Leiding (JNL)
JNL is een project van de afdeling Sport & Recreatie van stadsdeel Westerpark. JNL richt zich op jongeren tussen de 12 en 23 jaar die affiniteit hebben met sport en die wonen in stadsdeel Westerpark. Binnen JNL worden jongeren opgeleid tot sportbegeleider. Het doel van het project is jongeren die kampen met problemen op verschillende gebieden, te begeleiden naar een startkwalificatie voor school of werk. De jongeren leren onder andere verantwoordelijkheid te dragen en in groepsverband te werken. De nadruk tijdens de opleiding ligt echter op het individu, dat via dit project zijn/haar eigen maatschappelijke kansen vergroot.



Ingezonden persbericht