Zoekmachine Ixquick introduceert Anoniem Surfen

Gratis proxy dienst biedt 100% online privacy

ZEIST, Nederland & NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100128 --

Data Privacy Day 2010--Vanaf vandaag biedt Ixquick haar nieuwe proxy dienst aan die het gebruikers mogelijk maakt om over het web te surfen in volledige privacy. De proxy maakt het mogelijk om veilig en anoniem websites te bezoeken, zónder dat er enige persoonlijke informatie uitgewisseld wordt met de website die men bekijkt.

De Ixquick proxy is een gratis dienst die werkt via de Ixquick zoekmachine, www.ixquick.com. Als gebruikers een zoekopdracht uitvoeren, vinden zij onder ieder resultaat de optie “proxy” waarop men kan klikken. Als deze optie wordt geselecteerd, fungeert Ixquick als tussenpersoon die de pagina ophaalt en weergeeft in een apart proxy venster.

De proxy biedt complete anonimiteit, omdat de gebruiker nooit direct contact maakt met de website van een derde partij. Het IP adres van de gebruiker blijft onzichtbaar voor de website die bekeken wordt. Bovendien is het ook niet mogelijk voor deze website om cookies te plaatsen op de computer van de gebruiker.

Op de proxy dienst zijn dezelfde privacy voorwaarden van toepassing als die waardoor Ixquick zo bekend is geworden: Ixquick slaat geen IP adressen op, maakt geen gebruikersprofielen van zoekopdrachten, en houdt geen gegevens bij van het proxy gebruik. Ixquick’s privacy bescherming vervult hiermee wereldwijd een voorbeeldfunctie en is als enige met het “Europees Privacy Zegel” bekroond.

Ixquick heeft speciaal vandaag gekozen voor de introductie in verband met “Data Privacy Day”.

“Mensen zijn meer dan ooit bezorgd over het online opslaan van hun persoonlijke informatie” zegt algemeen direkteur Robert Beens. “De vandaag gelanceerde proxy is een volstrekt logische aanvulling op de service die wij onze gebruikers al bieden. Mensen willen niet alleen 100 procent privacy bij het zoeken naar informatie. Ze willen die informatie vervolgens ook anoniem kunen bekijken.

De nieuwe Ixquick proxy maakt dat mogelijk.

Op “De Ixquick proxy uitgelegd” pagina kunt u details van de werking van de proxy vinden.

http://ixquick.com/proxy/ned/help.html

Een video waarin privacy expert Dr. Katherine Albrecht de werking uitlegt treft u aan op:

http://www.youtube.com/watch?v=2eV8f5NZP4A

Mensen die de proxy eens willen uitproberen kunnen een zoekopdracht uitvoeren op:

http://www.ixquick.com en dan klikken op de "proxy" optie onder het betreffende resultaat.

Over Ixquick

Ixquick is een internationale zoekmachine met een unieke privacy policy. Ixquick registreert geen IP-adressen, gebruikt geen ‘ID-cookies’ en wisselt geen privacygevoelige informatie uit met derden. Het is ook de eerste en enige zoekmachine die SSL encriptie biedt, waarmee voorkomen wordt dat gegevens kunnen worden ‘afgeluisterd’. Zoekmachine Ixquick werd gelanceerd in 1998 en is eigendom van de Nederlandse onderneming Surfboard Holding BV uit Zeist.

In de Verenigde Staten is Ixquick bekend onder de naam Startpage.com.

Meer over Ixquick, inclusief de unieke manier waarop Ixquick de privacy van haar gebruikers beschermt, vindt u op www.ixquick.com.

CONTACT:
Neem voor meer informatie contact op met
Alex van Eesteren van Surfboard Holding BV
Tel. +31 30 6971778

Email: alex@ixquick.com