Ingezonden persbericht

Tiger String Ensemble en Pilot Wilson op Haags Pop Podium Avond in De SuperMarkt

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting al acht jaar concertavonden waarbij elke keer twee talentvolle Haagse acts optreden. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Op donderdag 28 januari 2010 worden in poppodium De SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag concerten gegeven door Tiger String Ensemble en Pilot Wilson.

Tiger String Ensemble
Dit Haagse damesduo opereert al jaren actief binnen de Haagse undergroundscene. Na een aantal legendarische optredens waarbij op experimentele wijze gebruik werd gemaakt van apenpakken, meterslange neanderthaler baarden, aparte belichting, weirde geluidseffecten en overtollige bandleden is het nu tijd om terug te grijpen naar de basis. Dorien zingt de longen uit haar lijf terwijl zij met haar gitaar een smerige door distortion en fuzz verzwaarde sound uit de boxen laat knallen. Kizzy drumt. Samen spelen ze een stevige mix van hardrock'n'roll en garagepunk.

Pilot Wilson
Deze band wordt gevormd door drie muzikantend ie elkaar kennen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De band speelt pop/rock waarin ook invloeden uit de jazz en blues zijn terug te horen. De groep bracht onlangs de nieuwe CD 'Be Somebody Else' uit. De bandleden zijn Daniel van Huffelen (zang/gitaar), Benoit Martini (drums) en Daniel Lottersberger (bas).

Haags Pop Podium Avond - Donderdag 28 januari - 21.30 uur.
De SuperMarkt is gevestigd aan de Grote Markt 25 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

Tiger String Ensemble - www.myspace.com/tigerstringensembledenhaag
Pilot Wilson - www.myspace.com/pilotwilson
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De SuperMarkt - www.supermarktdenhaag.nl

Noot voor redacties