Ingezonden persbericht

()

IDS Scheer lanceert ARIS MashZone 1.0

Managementdashboards creëren zonder hulp van IT-afdeling

Den Haag, 21 januari 2010

In het kader van continue innovatie en uitbreiding van zijn ARIS-platform lanceert IDS Scheer ARIS MashZone 1.0. Met deze oplossing kunnen ook niet-experts in korte tijd en op een interactieve manier managementdashboards (MashApps) creëren. Dit vereenvoudigt het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals het integreren of visualiseren van data uit verschillende bronnen. Ook verbetert de transparantie binnen de organisatie door beter inzicht in onderlinge relaties. De op maat gemaakte analytische applicaties zorgen ook voor meer efficiency en effectievere besluitvorming.

Afdelingen binnen organisaties moeten regelmatig werken met gegevens uit verschillende interne en externe bronnen. Vaak zijn de onderlinge relaties of afhankelijkheden bij die data niet duidelijk. Dat leidt tot beslissingen op basis van niet-adequate informatievoorziening of zonder goed inzicht in het probleem. Bedrijven moeten zaken als het evalueren van marketingcampagnes, de inkoop- en salesefficiëntie of het voldoen aan Service Level Agreements regelmatig updaten om aan actuele eisen te voldoen. Afdelingen vragen om deze redenen om nieuwe rapportages die van oudsher door de IT-afdeling gecreëerd worden. Dat leidt vaak tot lange wachttijden en een hoge belasting van IT-medewerkers.

ARIS MashZone 1.0 lost dit probleem op door medewerkers zonder programmeerkennis in staat te stellen databronnen te combineren, analyses te maken en gegevens te visualiseren met behulp van aantrekkelijke MashApps. Deze zijn dankzij het gebruik van Web 2.0-technologieën te delen en gezamenlijk binnen de organisatie te ontwikkelen. In plaats van een rigide overzicht van losse gebieden bieden de MashApps een geïntegreerd beeld van alle beslissingsrelevante data. Hierdoor dichten zij de kloof tussen statische tabellen en inflexibele rapportages enerzijds, en de vraag naar grafische, interactieve en gebruiksvriendelijke dashboards anderzijds. Gebruikers hoeven niet langer te wachten op rapportages en de druk op IT-afdelingen neemt af. Daarnaast kan een gebruiker interne data koppelen aan gegevens uit externe databronnen en webservices, zoals economische cijfers of demografische gegevens. Dat leidt tot nieuwe inzichten en biedt een betere basis voor het nemen van beslissingen.

ARIS MashZone 1.0 is online beschikbaar via www.mashzone.com. Deze website biedt video-instructies en een MashApp gallery met praktische voorbeelden op het gebied van marketing, sales, inkoop en human resources. Ook is een gratis versie van het product te downloaden. Een speciale MashZone Group binnen de ARIS Community wisselt inmiddels de nodige informatie uit.

"ARIS MashZone 1.0 leidt ons in een totaal nieuwe richting. Het geeft klanten de mogelijkheid om ad-hocmanagement-MashApps te creëren en deze met één druk op de knop te delen met anderen. Zo kunnen ze tijdig correctieve maatregelen nemen op procesniveau. Dat is een belangrijk voordeel in deze uitdagende economische omstandigheden", zegt dr. Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer.



Ingezonden persbericht