Gemeente Culemborg


Raadsvergadering

Op 28 januari 2010....

Donderdag 28 januari 2010 is er een raadsvergadering in de Unie aan de Multatulilaan 12 in Culemborg. De agenda is als volgt:

Inspreken over Terweijde
De gemeenteraad praat over de gebeurtenissen in Terweijde (agendapunt 19). Burgers die de raad hierover iets willen zeggen kunnen gebruik maken van het inspreekrecht (zie onderaan deze pagina). Er wordt zoals gebruikelijk maximaal vijf minuten spreekrecht per spreker verleend. Het college van B&W informeert in deze bijeenkomst de raad over de gebeurtenissen. Aan het einde van de vergadering bepaalt de raad hoe het onderwerp verder in de raad wordt behandeld.
1. Opening

2. Vaststellen van de agenda, 19.40 uur

3. Vaststellen verslagen
Podium

4. Spreekrecht burgers

5. Rechten van raadsleden
a. Vragen, moties en mededelingen
b. Overzicht openstaande vragen en toezeggingen
6. Informatie van de portefeuillehouder

7. Informatie uit de gemeenschappelijke regelingen Besluitvorming, 20.00 uur

8. Benoeming lid Rekenkamercommissie Culemborg. Na de benoeming van een nieuw lid en de herbenoeming van een oud lid in de raadsvergadering van juni 2009, wordt nu een nieuw derde lid benoemd, de heer F. Roijackers.

9. Benoeming en ontslag plv. griffier. De heer W. van Beem is voorgedragen als plv. griffier.

10. Noodverordening Culemborg 2010-1. De raad heeft als taak een uitgevaardigde noodverordening te bekrachtigen.
11. Wijziging bestuurs- en uitvoeringsstructuur Regio Rivierenland (evt. debat afh. 21-1). Regio Rivierenland heeft voorgesteld de structuur van de gemeenschappelijke regeling te wijzigen. Op 28 januari wordt een besluit over het standpunt van de raad genomen.
12. Voorstel keuze voor bestuurlijke vorm AVRI (evt. debat, afh. 21-1). De bestuursvorm die door de Regio is voorgesteld is een `verzakelijkte' Gemeenschappelijke Regeling. Op 28 januari wordt een besluit over de door de raad van Culemborg gewenste bestuursvorm genomen.

13. Parkeercompensatiefonds. Het parkeercompensatiefonds is een financiële voorziening die voldoende parkeervoorzieningen in de gemeente in een bepaalde mate verzekert.

14. Vaststellen startnotitie en veiligheidsanalyse veiligheidsbeleid.
15. Raadsvoorstel Bestemmingsplan 't Buitenhof. De raad wordt gevraagd om in te stemmen met het aangepaste definitieve bestemmingsplan Buitenhof.

16. Vaststelling Economische Programmerings en Ontwikkelingsdocument (EPO). In het EPO wordt aangegeven hoe tot 2020/30 wordt omgegaan met de (her)ontwikkeling van bestaande/verouderde en nieuwe bedrijventerreinen. De provincie Gelderland heeft de regio's gevraagd om deze EPO's op te stellen.

17. Bestuursbrief 2009. Elk jaar voert Deloitte een controle uit op alle administraties van de gemeente Culemborg. In een bestuursbrief aan de raad schrijft de accountant zijn bevindingen en doet hij aanbevelingen voor verbetering.
18. RTA 2010. Op de raadstermijnagenda staan de onderwerpen die de raad in één jaar zal behandelen en op welk moment deze door de raad worden behandeld. De raad wordt gevraagd om de RTA van 2010 vast te stellen.

19. Voorbespreking gebeurtenissen Terweijde.


---

Spreekrecht burgers
Als u wilt inspreken kunt u zich tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering aanmelden bij de griffie, via tel. 477 947 of per mail, griffie@culemborg.nl.

In de agenda en onderliggende stukken staat wat er die avond besproken wordt.