Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Rotterdam, 18 januari 2010

DELAIN, METAL VOOR EEN BREED PUBLIEK

De gothic rockband Delain debuteert in 2006 met het album 'Lucidity'. Die plaat heeft vrijwel overal lovende recensies gekregen. In het voorjaar van 2009 is 'April Rain' uitgekomen en inmiddels behoort de band tot de Nederlandse metaltop.

Delain speelt gothic rock met een lichte, symfonische metalsound. Charlotte Wessels neemt de epische zang voor haar rekening. Haar hoge, krachtige stem maakt haar tot een van de beste zangeressen uit de female-fronted metalscene en op het podium is ze een prachtige en fascinerende verschijning.

Delain is opgericht in 2002 door Martijn Westerholt. Hij is de band begonnen als project en maakt 'Lucidity' met behulp van een indrukwekkende lijst aan gastmuzikanten. Er werkten onder andere leden van zijn oude band Within Temptation, Nightwish en Epica mee aan het album.

Met 'April Rain' laten de vijf bandleden zien het ook zonder hulp van buitenaf af te kunnen. De nummers op het album knallen en Delain weet een lekkere strakke, maar toch ook catchy sound neer te zetten.

Delain opereert dus in de metalscene, maar spreekt daarnaast een breder publiek aan. Westerholt spreekt in een interview over hun muziek als 'popliedjes in een zware metaljas'. De nummers zitten erg goed in elkaar en blijven lang in je hoofd hangen. De clip van de single 'April Rain' is al vaak op tv te zien geweest en ook de radiozenders durven Delain aan hun luisteraars voor te schotelen.

VR.29.01 DELAIN + NEMESEA@ WATT ROTTERDAM (GROTE ZAAL)

Deuren open 19:00u Aanvang 20:30

Tickets a E 15 (excl. vvk) zijn te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels, en Plato en Velvet Music Rotterdam.
www.watt-rotterdam.nl / www.delain.nl

*** Einde persbericht ***

Noot voor de redactie /