KRO

Frits Spits viert 15 jaar KRO's Tijd voor Twee vanaf de Batavia

Uitzenddatum: 29/01/2010

Op 29 januari a.s. viert KRO's Tijd voor Twee haar 15 jarig bestaan met een feestelijke uitzending vanuit Lelystad, vanaf de werf en de haven waar het eveneens 15 jaar oude schip de Batavia ligt. Dit is ook meteen het thema van de uitzending: wat is 15 jaar geleden begonnen en hoe gaat het daar nu mee? Eén van de gasten die zal optreden is Guus Meeuwis die ook 15 jaar geleden zijn eerste hit scoorde.

Te gast zullen ook zijn verschillende luisteraars die in de loop van de afgelopen 15 jaar hebben meegedaan aan rubrieken zoals de Tweespraak, de Soundtrack van uw leven, Facelift, de Wondertelefoon etc. Zij zullen aan boord stappen van de Batavia waar presentator Bert Haandrikman de uitzending presenteert, samen met Frits Spits die aan wal blijft.

In 1995 startte KRO's Tijd voor Twee als belangrijk onderdeel van het destijds vernieuwde Radio 2. Tijd voor Twee introduceerde hiermee de mix van muziek en nieuws voor de luisteraars. Frits Spits vormt al vanaf de start van het programma de drijvende kracht achter KRO's Tijd voor Twee. Inmiddels presenteert hij van maandag tot en met donderdag en is Bert Haandrikman op vrijdag de vaste presentator.

Frits voelt het nog steeds iedere dag als een voorrecht om samen met zijn enthousiaste redactieteam dagelijks KRO's Tijd voor Twee te maken. "Nog steeds ligt het schip op koers en zetten we alle zeilen bij om dagelijks weer een mooie uitzending te maken. Als het moet gooien we het over een andere boeg. We voelen ons verwant met alles wat 15 jaar geleden is begonnen dus ook met de Batavia. Vandaar dat de Batavia de metafoor voor onze jubileumuitzending vormt. De uitzending krijgt dan ook als titel: AY AY 15 jaar Tijd voor Twee", aldus Spits

KRO's Tijd voor Twee, 15-jarige jubileum uitzending, 29 januari 2010 live vanaf de Batavia in Lelystad, 12.00 - 14.00 uur, KRO, Radio 2