Gemeente Lisse

Wie verdient de publieksprijs duurzaam ondernemen?

Uitnodiging deelname Duurzaamheidsprijs

De Duurzaamheidsprijs voor ondernemers 2009 is een manier om ondernemers te bedanken voor hun inzet voor duurzaam ondernemen. Veertien bedrijven hebben zich aangemeld. Een vakkundige jury heeft een keuze gemaakt en 3 bedrijven genomineerd. De uitreiking vindt plaats op 29 januari 2010. Voor de publieksprijs vragen we u uw stem uit te brengen op 1 van de veertien genomineerden. U kunt dit doen tot en met 28 januari via het emailadres: duurzaamheidsprijs@lisse.nl

Al deze ondernemers zetten zich op een innovatieve en gedreven manier in voor duurzame producten, diensten en bedrijfsvoering. Naast de Duurzaamheidsprijs, wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Voor de publieksprijs komen alle ingeschreven bedrijven in aanmerking. Dit is uw kans om mee te stemmen! Om u te helpen hebben wij van elke inzender een korte motivatie uit de door hen ingediende inzending opgenomen.

De eerste drie ondernemers zijn genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs. Voor de Publieksprijs kunt u kiezen uit alle genomineerden:

Brouwer Installatiebedrijf te Hillegom

www.brouwerinstallatiebedrijf.nl

Motivatie: "Toen we in 2001 ons bedrijfspand lieten bouwen hebben we direct met de regenwateropvang een zonneboiler en energiezuinige verlichting geinstalleerd. Sinds 2007 gebruiken we geen aardgas meer en stoten 5220 kg minder CO2 uit. Als we de Duurzaamheidprijs winnen willen we deze investeren in een windmolen of een waterpomp op grondwater, dan kunnen we als bedrijf zeggen dat wij bijna alle duurzame energieoploggingen werkend hebben."

Sumisura® te Hillegom

www.sumisura.nl en www.solidbamboo.nl

Motivatie: Ons bedrijf zet zich in om het gebruik van solid bamboo te promoten zodat de consument niet hardhout kiest maar solid bamboo. Ons doel is ál het hardhout vervangen door Bamboo.

NH Conference Centre Leeuwenhorst

www.nh-hotels.com

Motivatie: Onze medewerkers worden op de hoogte gehouden van milieuacties, tips e.d. via het Green Key prikbord ( De Leeuwenhorst heeft een Green Key Certificaat het keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche). Een hotel/conferentieoord dat in het bezit is van de Green Key heeft meer gedaan dan de wet- en regelgeving vereist. De Leeuwenhorst heeft een Greenteam waardoor veel milieubewuste acties verweven zijn in onze dagelijkse werkzaamheden.

Hair and Body Move te Hillegom

Motivatie: "In Nederland zijn er slechts 13 natuurkappers te vinden. Helaas zijn een aantal collega's wat sceptisch tegenover natuurproducten. Als mijn salon wat meer aandacht krijgt kan ik daarmee misschien andere kapsalons ook over halen om ook met natuurvriendelijke producten te gaan werken."

De Retourboer te Hillegom

Motivatie: Onze onderneming stimuleert het hergebruik van goederen en op deze wijze dragen wij ertoe bij dat er minder schadelijke uitstoot van CO@ gassen ontstaat, ook stimuleren wij de werkgelegenheid in de diverse regios.

Landgoed Keukenhof te Lisse

www.kasteelkeukenhof.nl

Motivatie: "Landgoed Keukenhof heeft een daadkrachtige aanpak en investeert duidelijk op behoud van onvervangbare elementen. Landgoed keukenhof kiest bewust voor een voorbeeldfunctie en wil daardoor een aanzet geven aan 'spread the message' van de duurzaamheid. Dit houdt ook in duurzaam omgaan met het erfgoed, mensen, kortom met alles wat onvervangbaar is."

Bouwbedrijf Schaap B.V. te Lisse

www.bouwbedrijf-schaap.nl

Motivatie: " Wij hebben isolerende maatregelen getroffen in ons kantoor en productiehal en beperken het gebruik van schadelijke stoffen waar mogelijk en zoeken naar alternatieven. Wij proberen onze medewerkers een prettige en gezonde werkomgeving te bieden.

Sercom Regeltechniek te Lisse

www.sercom.nl

Motivatie: "Al onze bedrijfsactiviteiten zijn erop gericht om een zo energiezuinig resultaat te behalen binnen economische kaders. Hieronder vallen ook nieuwe trendontwikkelingen zoals het telen van algen voor biobrandstof en voedsel.

Hoes Installatiebedrijf B.V. te Lisse

www.hoeslisse.nl

Motivatie: "Onze onderneming past zoveel mogelijk materialen toe die een lange levensduur hebben, milieuvriendelijke (recycle) materialen, maar zeker ook door innovatief meedenkend met de klant te zijn. In 2007 hebben wij het eerste klimaatbosje in Lisse gerealiseerd bij Huys Dever waarmee wij als bedrijven wilden laten zien dat wij het milieu en de toekomst serieus nemen".

Symaco te Lisse

www.symaco.nl

Motivatie: "Symaco gaat met passie, gedrevenheid verder, waar anderen al stoppen en geeft met gericht advies 'vernieuwende' toegevoegde waarde aan ondernemingen en laat mogelijkheden zien om te groeien met een verminderde (verhoudingsgewijs gezien minder nadelige) milieu voetafdruk. Symaco is innovatief, inspirator, initiatiefnemer en opereert als consultant op het gebied van duurzaam inkopen en duurzame ontwikkelingen, specifiek in de hout- en bouwsector".

PVLH B.V. te Noordwijkerhout

Motivatie: "Het is voor mij een uitdaging in het bedenken van oplossingen voor maatschappelijke problemen, het bedenken van ideeën waar een bedrijf voordeel mee kan doen. Ik wil graag een bedrijf opbouwen waarbij het milieu een belangrijke rol speelt. De basis van hetb eenken van ideeën is dat ze duurzaam moeten zijn, moeten bijdragen aan een beter milieu en moeten helpen CO2 te verlagen".

Code-P West B.V. te Noordwijkerhout

www.code-p.nl

Motivatie: "Wij hebben zelf het initiatief en besluit genomen om te investeren in de ontwikkeling van een spanenpersmachine, waarbij we de bewerkingsvloeistof (olie) terugwinnen, het volume van het aluminium afval verkleinen en het restmateriaal in de vorm van een grote damschijf ter verwerking aanbieden bij een recycle-bedrijf. Hierdoor is opslag in de buitenlucht niet meer noodzakelijk. Wij zorgen voor een schone werkomgeving".

Planet Safe B.V. te Noordwijkerhout

www.planetsafe.nl

Motivatie: "WIj hebben een product ontwikkeld 'Roofcix' dakelement wat wereldwijd kan worden ingezet op gebied van bestrijding van de CO2 uitstoot en een leefbaar klimaat in gebouwen sterk kan verbeteren. Verder hebben wij een element ontwikkeld om groen op daken, een zogenaamd sedum dak, te kunnen plaatsen. Al onze producten zijn 100% recyclebaar".

Twinpack B.V. te Noordwijkerhout

www.twinpack.nl

Motivatie: "Wij steken veel tijd, inspanningen en kosten in het integreren van milieu, terugdringen CO2 in de bestaande bedrijfsprocessen. WIj hebben een aantal innovatieve producten ontwikkeld met name op het gebied van verpakkingen. Wij hebben interne een actief energie-verminderingsbeleid".