Gemeente Hilversum

Programma Theater Achterom week 4

publicatiedatum: donderdag 21 januari 2010

Cowboy bij nacht speelt: Geen familie
Toneel
De één laat een clown komen voor zijn verjaardag, de ander een stripper. De eenzame Laura huurt een stel acteurs in die het perfecte gezinnetje moeten gaan spelen op haar eigen geënsceneerde surpriseparty. Een moeder die precies op tijd aanvoelt wanneer ze teveel is, een vader die oprecht geïnteresseerd is, een zus die geen last heeft van competitiedrang en een vriendje dat volledig te vertrouwen is. Haar acteurs mogen improviseren, maar Laura checkt voortdurend of ze de achtergrond van hun rol wel kennen. Als Laura meer genegenheid wil van `haar' vriendje dan dat hij wil, vallen de acteurs noodgedwongen uit hun rol. `Gespeelde' familiaire gezelligheid krijgt hierdoor een heel andere betekenis. Deze unieke manier van teksttheater met de kracht improvisatie is een must voor iedere theaterliefhebber!
Vrijdag 29 januari 2010
20.15u.
EUR 13,00
EUR 11,00

Vincent Geers met: Onder controle
Cabaret
De winnaar van de jury- en de publieksprijs van Cameretten 2007 komt met zijn debuutprogramma! Na een afgeronde theateropleiding en jaren podiumervaring bij de Comedy Explosion staat hij aan de vooravond van een grote carrière. Onder controle is een programma over dingen die anders zijn dan ze lijken, macht en dwang zonder dat je er misschien ook maar iets van merkt. Maar een ding is zeker: jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Vincent is er klaar voor. Maar jij? Ben jij er klaar voor?
Zaterdag 30 januari 2010
20.15u.
EUR 13,00
EUR 11,00

Project Sally speelt: Vreemde Eend
4+ kindervoorstelling
Iedereen herkent het wel: er komt een nieuw iemand in de straat wonen en je bent nieuwsgierig naar wie het is en wat deze persoon doet. Buuf en Buur wonen in een mooie, keurige straat en ze hebben het er goed. Op een indringer in al dit moois, zit vooral Buuf niet te wachten. Alle goede bedoelingen van deze vreemde eend ten spijt. Vreemde Eend is een vrolijke, fantasievolle voorstelling waarin wordt gezongen, gespeeld en vooral veel gedanst. De dansers, Gideon Poirier, Caroline Ribbers en Jaan Ulst, spelen herkenbare figuren: een nieuwe buurman die zijn plaats moet zien te vinden in een nieuwe straat, een buurvrouw die geen indringers wil in haar vredelievende buurtje en een verlegen buurman die best bevriend wil raken met de vreemde eend, maar die constant wordt teruggefloten door de buurvrouw. Ook spelen twee (of misschien zelfs wel drie?) bijzondere hondjes een rol. Zondag 31 januari 2010
14.30u.
EUR 8,00
EUR 6,00 t/m 12 jaar