ROC Friese Poort Open Dagen ROC Friese Poort 2010

Op vrijdag 29 januari en zaterdag 30 januari 2010 organiseert ROC Friese Poort Open Dagen. Het thema is dit jaar `beleef het van dichtbij'. Belangstellenden kunnen van dichtbij kennis maken met de school en opleidingen. De Open Dagen worden georganiseerd in de vestigingen in Leeuwarden, Dokkum, Drachten, Sneek en Emmeloord. Het is mogelijk vragen te stellen aan docenten, te praten met leerlingen, de voorzieningen te bekijken en de sfeer te proeven. Uiteraard zijn ook ouders van harte welkom.

Beroepenoriëntatie
Bezoekers die nog niet weten welke vervolgopleiding bij hen past, kunnen zich volop oriënteren tijdens de Open Dagen. In de meeste vestigingen is het mogelijk een beroepsinteressetest te doen. Op de website www.rocfriesepoort.nl is een `Richtingen radar' te vinden. Met deze online tool kunnen leerlingen uitvinden welke studierichtingen dichtbij hun interesses liggen.

Inschrijven voor Open Dagen
Bezoekers kunnen zich dit jaar vooraf inschrijven voor de Open Dagen. De inschrijving loopt via de website van ROC Friese Poort. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen, zoals een iPod en diverse mobiele telefoons. ROC Friese Poort start met inschrijvingen om potentiële leerlingen nog gerichter te kunnen voorlichten. Met de inschrijving wordt het mogelijk om extra voorlichting te geven over de specifieke interesses van de leerlingen. Inschrijven is niet verplicht en kan eventueel ook nog tijdens de Open Dagen in de vestigingen.

Begeleiding staat centraal
Bezoekers maken tijdens de Open Dagen kennis met de manier van leren bij ROC Friese Poort: `Actief Leren'. Leerlingen worden in dit onderwijsconcept niet gelijk in het diepe gegooid, maar leren stapsgewijs zelfstandig werken. Een goede begeleiding van de leerling staat hierbij centraal, waardoor de slagingskans zo groot mogelijk is.

ROC Friese Poort biedt onder andere opleidingen aan op het gebied van Techniek, Zakelijke dienstverlening, Horeca, Facilitaire dienstverlening, Handel, ICT, Uniformberoepen, Media/Kunst/Cultuur, Uiterlijke verzorging, Gezondheidszorg en Welzijn. Er zijn ook interessante verkorte trajecten voor mensen die een havo-diploma hebben gehaald.

Data
Vrijdag 29 januari 14.00-21.00 uur
Zaterdag 30 januari 09.30-12.30 uur

Locaties
Dokkum: Birdaarderstraatweg 125
Drachten: Leidijk 49 / Wetterwille 68
Emmeloord: Espelerlaan 74
Leeuwarden: Wilaarderburen 1 / Anne Wadmanwei 6 Sneek Harste: 4-6 (ook voor Horeca)