Gemeente Overbetuwe


Hengelsportvereniging De Rietvoorn winnaar van âSchoonste kern van Overbetuwe 2009â

---

Hengelsportvereniging De Rietvoorn uit Elst heeft tijdens de raadsvergadering op 29 januari, de prijs voor âSchoonste kern van Overbetuwe 2009â ontvangen. Al tien jaar lang maken zij jaarlijks de oevers van de Linge zwerfafvalvrij. Zij lopen hierbij van de Defensiedijk tot aan de Weteringsewal. Omdat de vereniging ook veel aandacht besteedt aan natuur- en milieueducatie vond de jury hen terechte winnaars. De hoofdprijs is een geldbedrag van ⬠1.000,-. De Rietvoorn gaf aan dit bedrag te willen besteden aan de jonge leden. Bij de Linge wil de gemeente een bord plaatsen om aan te geven dat de hengelsportvereniging dit jaarlijks schoonmaakt. Dit bord komt dan in plaats van de bordjes die normaal gesproken onder de komborden van de winnende kern worden gehangen.

Tweede en derde prijs

Basisschool De Zonnepoort in Elst won de tweede prijs, een geldbedrag van ⬠500,-. De jury, bestaande uit portefeuillehouder Jan Walraven en raadsleden Michaël van den Boogaart en Jan Meijer, waarderen de educatieve inzet van de school. Ze hopen dat meerdere (basis)scholen dit initiatief zullen volgen.
De derde prijs, ook ⬠500,-, is gewonnen door twee wijken: De Woerden in Herveld en De Eshof in Elst. De jury waardeert kleinere, particuliere initiatieven waarbij ook vaak kinderen worden betrokken. Beide woonwijken zijn heel sociaal en actief en verdienen daarom ook een (gedeelde) prijs.

20 maart: Landelijke opschoondag

Wilt u, als (buurt)vereniging of particulier ook kans maken op de prijs âSchoonste kern van Overbetuweâ voor het jaar 2010? Ga dan op pad om zwerfafval te verzamelen. Als u contact opneemt met de gemeentewerf, helpen wij u met prikstokken, grijpertjes, afvalzakken enzovoort. Ook komen we het verzamelde afval bij u ophalen. U doet dan automatisch mee in de wedstrijd.
Zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Een dag waarop heel Nederland de handen uit de mouwen steekt om zwerfafval te verzamelen. U kunt hieraan meedoen. Binnenkort leest u hierover meer in Hét Gemeentenieuws.