Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Limburgs Parlement bezoekt Wijken van Morgen Kerkrade/Avantis en Westbahnhof Aachen
Op vrijdag 29 januari a.s. brengt het Limburgs Parlement in het kader van een aantal actuele onderwerpen een werkbezoek aan de Wijken van Morgen Kerkrade en Avantis en aan het ontwikkelingsgebied Westbahnhof Aachen.
Ook wordt het Limburgs Parlement geïnformeerd over de actuele stand van zaken met betrekking tot grensoverschrijdend openbaar vervoer. In Aken wordt het gezelschap ontvangen door onder meer Marcel Philipp, Oberbürgermeister Stadt Aachen.

Wijk van Morgen (Kerkrade en Avantis)
Het werkbezoek start met een bezoek aan het Centipedesgebouw op Avantis in Heerlen. Hier wordt het Limburgs Parlement door de heer G. Bergmans (directeur van de Wijk van Morgen) en een aantal betrokken studenten geïnformeerd over de op Avantis nieuw te realiseren Wijk van Morgen. Daarna volgt een toelichting op en bezichtiging van de bestaande Wijk van Morgen Kerkrade.

Westbahnhof Aachen
Het bezoek aan de Westbahnhof in Aken wordt voorafgegaan door een rit met de Euregiobahn vanaf station Landgraaf. Onderweg wordt een toelichting gegeven op de Euregiobahn inclusief de uitbouwplannen in de regio Aken. Na aankomst in Aken volgt een toelichting ter plekke op de plannen van de RWTH (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule) en een toelichting door de heer Marcel Philipp, Oberbürgermeister Stadt Aachen, op de positie van de Stadt Aachen. Daarna wordt het gezelschap door de heer Harald K. Lange (directeur BLB NRW Aachen) geïnformeerd over de campus RWTH, de CampusBahn én over grensoverschrijdend openbaar vervoer waarbij aandacht is voor de Avantislijn. Deze toelichting wordt verzorgd door de heer Hans Joachim Sistenich (directeur AVV GmbH = Aachener Verkehrverbund).

Programma
Het programma start om 10:15 uur in het Centipedesgebouw op Avantis, Snellius 6 Heerlen en eindigt om 16:00 uur in Aken in het gebouw van BLB NRW Aachen.

27-1-2010 11:11