351 jonge filmsterren strijden om Mini Tiger Awards

27/01/2010 10:57

Hollywood in de klas

Vakkundige jury met o.a. Martijn Lakemeier en Carry Slee beslist tijdens het International

Film Festival Rotterdam wie de felbegeerde awards in ontvangst mogen nemen.

Op vrijdag 29 januari wordt tijd ens het International Film Festival Rotterdam alweer voor de 5e keer de feestelijke gala finale van het Hollywood in de Klas Filmfestival gehouden in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

Wat 5 jaar geleden als een klein Brede School initiatief begon, is uitgegroeid tot een begrip op scholen, in Rotterdam, maar zeker ook daarbuiten.

Ook dit jaar hebben weer bijna 1000 kinderen aan het project deelgenomen. De kinderen uit de bovenbouw doen zoveel mogelijk zelf, zoals het bedenken van het verhaal, acteren en de productie. Het heeft de afgelopen 5 jaar 191 korte films opgeleverd.

Op een leuke manier leren over beeldtaal door zelf een film te maken is het eerste doel van het project. Direct gevolgd door het tweede doel; de kinderen trots op zichzelf laten zijn en op de film die ze gemaakt hebben. Alle gemaakte films gingen twee weken voor de finale in première in een echte bioscoop, waar een jury bepaalde welke films de 'Tickets voor de finale' kregen.

De organisatie van Hollywood in de Klas is er trots op dat er ieder jaar gerenommeerde namen tijdens de finale in de jury plaats willen nemen.

Dit jaar is kinderboekenschrijfster Carry Slee juryvoorzitter, zij wordt bijgestaan door niemand minder dan Martijn Lakemeier winnaar van het Gouden Kalf, Jan Paul Schutten schrijver van het kinderboekenweekgeschenk, een team van de populaire serie Spangas en de Rotterdamse wethouder van Onderwijs Peter Lamers.

De ochtend word geopend door Rutger Wolfson, directeur van het International Film Festival Rotterdam.

Jurylid Monique van de Ven kan helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking in verband met een vervelende longontsteking.

Zij beslissen welke films de felbegeerde Mini Tiger Awards in verschillende categorieën naar school mogen meenemen.

Op de IFFR-tijgerprintloper, zullen de 351 filmsterren zich vertonen in hun mooiste gala outfit en in de pauze zal de (kinder)champagne weer rijkelijk vloeien.

Na de finale staan alle films op internet en kunnen de kinderen door het aangeleverde promotiemateriaal reclame gaan maken voor hun eigen films op internet.


--

Finale Hollywood in de Klas Filmfestival

Rotterdamse Schouwburg

Schouwburgplein 25, Rotterdam

Aanvang 10.00 uur - Einde 13.00 uur

Meer informatie: info@hollywoodindeklas.nl of 06 27111222

Website: www.hollywoodindeklas.nl





http://www.hollywoodindeklas.nl