Gemeente Bernheze


Eerste aflevering Bernheze kiest over verkeer

De verkeersproblematiek in Bernheze staat ter discussie in de eerste aflevering van Bernheze Kiest. Stijn Steenbakkers (WanTV) en Edith Verwegen (Brabants Dagblad) praten hierover met Frans van de Ven van ABB, Cor van Erp van de SP en Joop Akkermans van OPG. Het politiek discussieprogramma wordt vrijdagavond 29 januari voor de camera's van WanTV opgenomen in party-centrum 't Maxend in Nistelrode.

Zondagavond is Bernheze Kiest voor het eerst te zien op WanTV. Daarna volgen nog 3 aflevering van dit programma in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart a.s.

"Bernheze Kiest is voor de kiezer een uitstekende voorbereiding op zijn gang naar de stembus!" Vier weken lang krijgen de kijkers en bezoekers van het programma een goed beeld van waar de verschillende politieke partijen voor staan. We laten de politici aan het woord over verschillende kwesties die in Bernheze leven." Aan het woord is Paul Versteegen, coördinator van de Bernhezer Omroep Stichting. Deze programmaformule staat al enige tijd op het verlanglijstje van de lokale omroep. Volgens Versteegen volkomen terecht: "Sommige mensen hebben niet veel op met politiek, maar als inwoner van Bernheze heb je dagelijks te maken met de gevolgen van besluiten die door het gemeentebestuur worden genomen. Of het nu gaat over het gebrek aan parkeerruimte bij een winkelcentrum of de aanleg van een skatebaan op een rustiek plekje in je dorp. Op 3 maart kun je door te stemmen richting geven aan de toekomst van Bernheze."

Behalve de verkeersproblematiek wordt er vrijdagavond in zalencentrum 't Maxend ook gesproken over een kwestie die in Nistelrode speelt. Jaren na de verwoesting van café en zalencentrum De Brouwershoeve door brand, ligt de grond waarop dit monumentale pand stond nog steeds braak. Wie zet zijn schouders onder dit project om het hart van Nistelrode weer tot leven te brengen? Bernheze Kiest hoopt met Rien Wijdeven (Bernheze Solidair), Ruud van de Linden (CDA) en Adrie de Jong (VVD) de impasse te doorbreken.

De "dichter van Bernheze" Ad van Schijndel zal in elke aflevering van Bernheze Kiest een meer poëtische kijk op de politieke thema's geven. Politiek en publiek mogen reageren op een stelling. In deze eerste aflevering luidt de stelling:

"Veilig verkeer is onbetaalbaar in Bernheze". Het publiek kan hierop de komende dagen antwoord geven via de site van het Brabants Dagblad: www.brabantsdagblad.nl. In Bernheze Kiest zal blijken hoe dichtbij of veraf de Bernhezer politiek van de publieke opinie staat.

Bernheze Kiest

Politiek discussieprogramma

TV-opname vrijdag 29 januari in 't Maxend, Maxend 22 Nistelrode.

Aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Uitzending Bernheze op WanTV

Zondag 31 januari 19.00, 21.00 en 23.00 uur

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35