Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer (78) slachtoffer babbeltruc

Publicatiedatum: 29-1-2010 9:52:25

ARNHEM - Een 78-jarige bewoner van de Arnhemse wijk Presikhaaf is donderdag 28 januari het slachtoffer geworden van de zogenoemde babbeltruc. Twee vrouwen wisten met een smoes binnen te komen en gingen er vandoor met de bankpassen met pincode.

Het slachtoffer kreeg rond één uur 's middags bezoek van twee vrouwen die vroegen of de Arnhemmer hen behulpzaam wilde zijn bij het schrijven van een briefje voor een buurtbewoner. Terwijl de een het slachtoffer afleidde zag de ander kans de bankpassen (met pincode) te bemachtigen. Nadat de vrouwen vertrokken waren ontdekte de bewoner de diefstal en bleek er al geld van zijn rekening te zijn afgeschreven.

Getinte huidskleur
Volgens het slachtoffer ging het om twee vrouwen met een getinte huidskleur in de leeftijd van ongeveer 24 jaar. Beiden waren ongeveer
1.65 m lang en hadden halflang haar tot op de schouders. De een sprak vloeiend Nederlands terwijl de ander de taal niet geheel meester bleek te zijn. De politie onderzoekt de zaak en waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken.
(010434)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---