Politie Zeeland


O-170-2010 Verkeersongeval met dodelijke afloop, Yerseke
Donderdagavond rond 20.30 uur is op de Postweg in Yerseke een 18-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle met zijn auto te water geraakt en overleden.
De auto kwam ondersteboven in de sloot terecht. Omstanders hebben de man uit de auto bevrijd, waarna ze met de reanimatie zijn begonnen. De traumaheli en de ambulance kwamen ter plaatse en de man is, terwijl de reanimatie nog doorging, per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Daar bleek echter dat de man was overleden. De politie is nog bezig met het onderzoek en het horen van getuigen.

Z-171-2010 A.S.O.S.-controle in Terneuzen
Donderdagmiddag heeft de politie in Terneuzen een zgn. A.S.O.S.-controle (Aanpak Structurele Overlast Softdrugs) gehouden.
Op de Oude Vaart werd een 21-jarige man uit Berlare (B) aangehouden met 2,4 gram hennep, bij de Handelspoort werden twee Franse vrouwen van 23 en 25 jaar aangehouden. j de Handelspoort werden twee Franse vrouwen van 23 en 25 jaar aangehouden. De 23-jarige was in het bezit van 1,9 gram hennep, de 25-jarige vrouw had 8 gram bij zich. Alle drie kregen zij een bekeuring van E 400,- euro. Op de N252 werd een 31-jarige man uit Ertvelde (B) aangehouden die daardoor wel een hele dure dag had. Hij was in het bezit van 2,9 gram hennep (boete E 400,-) en een nep vuurwapen (boete E 500,-). Tenslotte werd bij de Handelspoort een 49-jarige man aangehouden omdat hij meer dan 4x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.