Gemeente Haaksbergen


Stroomstoring Haaksbergen opgelost
29-01-2010 Stroomstoring Haaksbergen opgelost De stroomstoring die Haaksbergen vrijdag 29 januari in alle vroegte trof is voorbij. Vanaf 3.15 uur zat driekwart van de gemeente, vooral het noordelijke deel, zonder stroom.

Toen die storing rond 6.15 uur grotendeels was opgelost, kwam daar een tweede storing overheen, die vooral het zuidelijk deel en het centrum van Haaksbergen trof. Tegen 8.30 uur kon burgemeester Loohuis melden dat heel Haaksbergen het licht weer kon gebruiken.

De burgemeester riep zijn rampenstaf bijeen, omdat de omvang van het probleem niet meteen duidelijk was. De oorzaak van deze dubbele stroomstoring is nog niet bekend, maar daar wordt door Enexis naar gekeken. Dan kan ook worden gekeken hoe een dergelijke storing in de toekomst kan worden voorkomen.

De stroomstoring in Haaksbergen heeft niet geleid tot grote problemen, ook omdat tijdig maatregelen werden getroffen bij instanties en mensen die van de stroomvoorziening afhankelijk zijn. Zij werden geholpen met noodaggregaten.

Links:

+ Veelgestelde vragen en antwoorden