Gemeente Harderwijk


Gratis magazine over monumentenstad Harderwijk

29/01/2010

Op initiatief van de gemeente Harderwijk is het landelijke maandblad Monumenten deze maand verrijkt met een kleurige informatieve bijlage over Harderwijk. In 28 bladzijden beeld en tekst krijgt de lezer een veelzijdig beeld van onze stad. Aan bod komen onder meer de stadsgeschiedenis, stadsmuren, bouwgeschiedenis, archeologie en de sporen van Harderwijk als voormalige stad aan zee, garnizoens- en universiteitsstad. Het magazine wijdt ook een artikel aan architect Van Lonkhuyzen, de ontwerper van markante Harderwijkse gebouwen zoals het Nassau-Veluwecollege, de vroegere ambachtsschool. de Plantagekerk en veel woningen langs de Stationslaan en in het Nachthok. De artikelen zijn geschreven door een reeks betrokken deskundigen.

Het blad is deze week onder meer toegestuurd aan alle bewoners van monumentale gebouwen in Harderwijk en Hierden. Het komt ook beschikbaar voor leden van Herderewich.
Heeft u belangstelling voor het rijk geĂŻllustreerde blad, dan kunt u kosteloos een exemplaar ophalen in de Stadswinkel in het stadhuis. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 371.


____________________