Politie Gelderland-Zuid

Alarm leidt naar hennepkwekerij

Nijmegen, 29-01-2010 o Donderdagavond om 19.20 uur stuurde de politiemeldkamer agenten naar de Frans Halsstraat in verband met een alarm dat afging. Dit alarm zou al twee nachten zijn afgegaan en de agenten stelden onderzoek in naar de herkomst. Uiteindelijk kwamen zij uit op de Tooropstraat. In een kelder van een woning trof de politie een hennepkwekerij.

Ter plaatse konden de agenten het alarm niet direct traceren. In een steeg roken de zij naast een woning, aan de Tooropstraat, een sterke hennepgeur. Ze belden bij de betreffende woning aan. Binnen waren twee personen en de agenten zagen een aantal hennepplanten en toppen liggen. Na wat doorvragen leidde verder onderzoek naar de kelder waar een hennepkwekerij bleek te zijn.

Twee aanhoudingen
Alle planten, ongeveer 70 stuks, en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. NUON kwam ter plaatse voor onderzoek of er sprake was van illegale stroomaftap. Dit was niet het geval. Twee personen in de woning werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een 51-jarige inwoner van Nijmegen en een 27-jarige man uit Venlo. Beide zitten vast voor verhoor. Er is nader onderzoek ingesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 29-01-2010 10:09 | © Regio Gelderland-Zuid |