Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 29-01-2010

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagmorgen vond op een winkel aan de Laan van Nieuw Guinea een gewapende overval plaats.

Rond 10.10 uur kwam een man de winkel binnen lopen. De man had vermoedelijk een vuurwapen in zijn hand en riep naar een 42-jarige medewerkster van de winkel dat hij geld wilde. De medewerkster had de man al aan zien komen en pakte een zaag, die zij onder de toonbank had liggen, en riep naar de overvaller dat hij weg moest wezen. De overvaller schrok kennelijk van de assertieve houding van de vrouw en koos eieren voor zijn geld. Hij vluchtte de winkel uit.

Een aantal getuigen had gezien dat de jongen vermoedelijk in de richting van de parkeergarage van de Jaarbeurs gelopen was. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau

Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Gewelddadige man aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 januari een man aangehouden omdat hij een andere man gestoken had.

De politie kreeg omstreeks 02.10 uur een melding dat in een pand aan het Jansveld een steekincident had plaatsgevonden en de verdachte nog binnen zat. Ter plaatse troffen agenten op de eerste verdieping van het pand de verdachte man aan. De man hield een steekvoorwerp in zijn hand en bedreigde de agenten hiermee. Ondanks meerdere waarschuwingen was de man niet van plan naar de agenten te luisteren.

Telkens als de agenten op de man afkwamen maakte hij een steekbeweging. Uiteindelijk werd de verdachte met een lange wapenstok gedwongen het steekvoorwerp los te laten. Toen hij dat deed en de agenten hem wilde aanhouden verzette hij zich hevig. Na een worsteling werd hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. De politie zoekt nog uit wat precies de toedracht van het incident is geweest.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Door een oplettende getuige heeft de politie donderdagavond op de Eisenhowerlaan een auto-inbreker aan kunnen houden.

Een getuige belde omstreeks 19.55 uur naar de politie omdat zij zag dat een man in een auto zat waarvan hij de autoruit had ingeslagen. De politie ging ter plaatse en trof aan de hand van het opgegeven signalement de autokraker, 36-jarige man uit Utrecht, op de Eisenhowerlaan aan. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende de Utrechter dat hij bij twee autos had ingebroken. Hij werd voor verder verhoor ingesloten op het bureau.

Jongen op gestolen scooter aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie na een korte achtervolging een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee jongens op een scooter zonder verlichting en helm over het fietspad vanuit de richting van de Socrateslaan komen rijden. Bij het zien van de politie reed de bestuurder hard weg. De achtervolging werd ingezet. Ter hoogte van de Vasco da Gamalaan reed het tweetal park Transwijk in. Omdat het daar glad was ging de scooter onderuit en vielen de verdachten op de grond.

Hierop probeerden zij te voet verder te vluchten. Na een korte sprint kon één van de verdachten, 16 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. De jongen verzette zich tegen zijn aanhouding. De tweede verdachte zag kans te vluchten. Op het bureau bleek dat de 16-jarige Utrechter als veelpleger te boek stond. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

UTRECHT De politie is druk op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een automobilist, vermoedelijk opzettelijk, twee vrouw heeft aangereden.

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 januari fietsten drie vrouwen na een bijeenkomst in de stad naar huis. Ter hoogte van de Nieuwlichtstraat wilde het drietal, toen het licht op groen stond, de Marnixlaan oversteken. Vanaf de Marnixbrug kwam op dat moment een grote auto of bestelbusje aanrijden. De bestuurder leek in eerste instantie te stoppen maar stuurde in de richting van de fietsende vrouwen. Eén van de vrouwen werd tegen haar been aangereden en een andere vrouw tegen haar fiets. Hierbij kwam zij ten val en kon nog net wegrollen om niet onder de auto te komen. Haar fiets bleef echter vastzitten onder de auto.

De automobilist keerde zijn auto en reed, met de fiets nog onder zijn auto, weg in de richting van de Marnixbrug. Enige tijd later belde een getuige naar de politie omdat hij zag dat een man op de Kretadreef een fiets onder zijn auto vandaan aan het halen was. De politie ging ter plaatse maar trof de man niet meer aan. Wel werd de fiets aangetroffen. De politie sluit niet uit dat de bestuurder bewust op de vrouwen is ingereden en is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed rijbewijs kwijt

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 januari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 05.30 uur een bestuurder op de kruising van de Einsteindreef met de Paranadreef het rode verkeerslicht negeren. De bestuurder kreeg op het Zandpad een stopteken en werd aangesproken op zijn rijgedrag. Op het moment dat de agenten met de 22-jarige bestuurder uit Den Helder spraken, roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 520 ug/l uit. Omdat de man een beginnend bestuurder was kon hij gelijk zijn rijbewijs inleveren en werd hij met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Hollantlaan vond donderdagavond een aanrijding tussen de tram en een personenauto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 54-jarige bestuurder uit Bilthoven reed samen met een 57-jarige vrouwlijke passagier uit Bilthoven over de Europalaan vanuit de richting van het Europaplein en ging richting Nieuwegein. Ter hoogte van de inrit naar de Hollantlaan wilde de man rechtsaf slaan. Echter reed de bestuurder iets te ver door en miste de inrit. Hierop bedacht de man dat hij beter achteruit kon rijden om alsnog de juiste weg te kunnen volgen. Hierbij kwam hij met zijn auto op de trambaan terecht waar net de tram aan kwam rijden. Het gevolg was een botsing waarbij de 57-jarige passagier gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd vervoerd.