Politie Gelderland-Midden

Trio aangehouden met gestolen spullen

Publicatiedatum: 29-1-2010 10:19:43

DEELEN (EDE) - In Deelen (gemeente Ede) heeft de politie donderdagmiddag 28 januari drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. De drie, twee mannen uit Woerden van 41 en 45 jaar en een 18-jarige jongen uit Deelen, werden door personeel van een instelling aan de Delenseweg op heterdaad betrapt toen ze in het bos spullen inlaadden in een auto. Bij een inbraak in de instelling begin januari waren soortgelijke spullen buitgemaakt.

Personeel van de instelling zag rond drie uur 's middags in een bos achter de instelling dat drie mannen bezig waren spullen in te laden in een auto. Het ging daarbij onder meer om flatscreens en beeld- en geluidsapparatuur die vermoedelijk eerder waren buitgemaakt bij een inbraak in de instelling. Nadat de politie erbij was gehaald werden de drie mannen aangehouden. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.
(003927)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder aangehouden met knuppel

Publicatiedatum: 29-1-2010 10:03:00

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft donderdagmiddag 28 januari op de Nederwoudseweg een 23-jarige man uit die plaats aangehouden wegens verboden wapenbezit. De man bleek een gummiknuppel bij zich te hebben.

Getuigen meldden rond half vijf dat er conflict gaande was tussen enkele mannen op de Nederwoudseweg, waarbij gezien was dat een van hen een wapenstok bij zich had. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen troffen ze een viertal mannen in een auto aan. Van een conflict bleek geen sprake meer. Bij controle vonden de agenten de knuppel, waarover de Barnevelder verklaarde dat die van hem was. De man is na verhoor weer vrijgelaten; de wapenstok is in beslag genomen. (010423)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---