Politie Groningen

vrijdag 29 januari 2009

Provincie Groningen, 29-01-2010

Groningen; automobilist zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagavond op het Sontplein in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de automobilist op het Europaplein met zijn auto door het rode verkeerlicht reed. Bij een controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De Stadjer moest mee naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor, met twee bekeuringen op zak, het politiebureau weer verlaten.

Appingedam: vrouw gewond bij verkeersongeval

Donderdagmiddag is bij een aanrijding op de Olingermeeden in Appingedam een 21-jarige automobiliste uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer werd aangereden door een 26-jarige automobiliste uit Bedum. Vermoedelijk had de 26-jarige bestuurster een bocht met iets te hoge snelheid genomen. Zij verloor hierbij de controle over haar voertuig en kwam in aanrijding met de 21-jarige bestuurster die haar tegemoet reed. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel met nekpijn en een kleine hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Een bergingsbedrijf sleepte de voertuigen af. De politie maakt een registratieset op.

Winschoten: aanhouding bij inbraak fietsenwinkel

De politie heeft vrijdagochtend op de Beverhof in Winschoten een 20-jarige man uit Winschoten aangehouden. De verdachte had samen met een andere onbekend gebleven man een inbraak gepleegd in een fietsenwinkel op de Piet Heinlaan in Winschoten. Toen agenten bij de winkel aankwamen zagen zij dat één man wegrende en een andere wegfietste. Na een achtervolging lukte het de agenten om de weggerende verdachte aan te houden. De fietsende inbreker wist te ontkomen. Bij onderzoek kon blijken dat de daders bij de inbraak een fiets uit de etalage hadden gestolen. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Bij fouillering van de verdachte werd een hoeveelheid verdovende middelen en een stroomstootwapen aangetroffen. Deze zijn samen met de fiets in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de tweede dader.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 18-jarige man uit Groningen is donderdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige man uit Ten Boer te hebben geslagen op de Grote Markt. De laatstgenoemde is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook zou een 21-jarige man uit Leeuwarden door de 18-jarige zijn mishandeld. Hij liep een dikke wenkbrauw op. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor vlucht na aanrijding

Een 30-jarige man uit Groningen is donderdagmorgen door de politie aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De automobilist was op de Briljantstraat door gladheid tegen een geparkeerde auto gebotst. Vervolgens is hij doorgereden. Op basis van kentekengegevens konden de agenten de man traceren. Hij werd in zijn woning aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man met mes aangehouden

Een 24-jarige man zonder vast woonadres is donderdagavond door de politie op de Poelestraat aangehouden. De man zou stekende bewegingen naar omstanders maken. Toen toegesnelde agenten de 24-jarige aantroffen gooide hij een mes op de grond. Hij is aangehouden en zit vast. De politie stelt een onderzoek in. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Groningen: man met drugs aangehouden

Een 33-jarige man uit Groningen is donderdagnacht door de politie aangehouden voor het bezit van drugs. Agenten stonden te tanken bij een pompstation aan de Europaweg en roken dat een andere klant, de latere verdachte, naar weed stonk. De dienders spraken de man aan en vroegen hem of hij drugs bij zich. Hij gaf twee zakjes weed af. Toen ze de 33-jarige fouilleerden bleek dat hij ook nog 3 bolletjes met vermoedelijk cocaïne bij zich had. De politie stelt een onderzoek in.

Holwierde: automobiliste botst tegen boom

Een 44-jarige vrouw uit Appingedam is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval. De automobiliste raakte vermoedelijk door gladheid van de weg en botste tegen een boom. Daarbij kreeg zij het stuur van de auto in haar buik. Zij is voor een controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft naar aanleiding van het ongeval een rapport opgemaakt.